Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
bestrijding van mieren

Bestrijding van mieren

Mieren zijn vervelend voor ons als mensen. De bestrijding van mieren is dan ook een probleem wat bijna iedere zomer zich wel voordoet.

In de natuur zijn mieren overal te vinden: onder een tegel, in het bos, in de tuin, op het terras. Eigenlijk alleen in het water zijn mieren niet te vinden. Maar liefst 50 soorten kruipen rond in Nederland.

De mier die het meeste voorkomt in de tuin en op straat is de bruine wegmier. De nesten van deze mieren zitten verstopt onder bijvoorbeeld een graspol of onder een tegel. Deze mieren worden ook wel tuinmier genoemd. Onder de tuinmier vallen meerdere soorten.

De rode bosmier is ook een bekende in ons land. Dit dier heeft zijn mierenhoop juist boven de grond, gemaakt van dennennaalden.

De kleinste mier die in Nederland voorkomt is de Faraomier. Deze mier komt praktisch niet buiten: dat is te koud voor dit tropische dier. Ze zijn licht van kleur en dus erg klein, waardoor ze snel en ongemerkt bezit kunnen nemen van uw huis.

De faraomier nestelt vooral op warme, moeilijk bereikbare plekken, waardoor het nest lastig te vinden is. Denk hierbij aan stopcontacten, meterkasten, achter betimmeringen of in stootvoegen.

Bijzondere feiten over mieren

Mieren zijn nuttige dieren in de natuur.

Zo helpen zij bij het bestrijden van schadelijke insecten en ze ruimen afval op. Maar ook het verspreiden van zaden kan door mieren gebeuren.

De structuur van de bodem kan door mieren gunstig beïnvloedt worden evenals de voedingsstoffenkringloop. Bestrijding van mieren in uw tuin is dus zeker niet altijd noodzakelijk.

Mieren behoren tot de wespachtigen! Als u een mier goed bekijkt zult u zien dat de bouw van het dier sterk overeenkomt met die van een wesp. Overigens bestaan er ook mierwespen. Dit is een aparte familie die veel meer behaard is dan de familie waartoe de mier behoort: de Formicidae.

Geloof het of niet, maar sommige mieren zijn niet alleen verzamelaars maar zelfs ook landbouwers en veetelers! Zo worden luizen gemolken door mieren (ze zuigen graag het sap op) én worden ze door de mieren beschermd tegen lieveheersbeestjes!

Mieren in huis

Mieren in huis zijn een ander verhaal. Een mierenplaag is ronduit vervelend. De beestjes kruipen door de kleinste gaatjes en zijn praktisch niet tegen te houden. Als ergens maar een kruimeltje brood of een klein korreltje suiker ligt, weten de mieren het te vinden en wandelen ze vrolijk uw keuken door.

Omdat ze door de kleinste kiertjes heen kunnen kruipen, zijn ook de voorraden die netjes in de kasten staan, niet veilig voor deze beestjes. Uiteraard zijn mieren in huis niet hygiënisch. Bestrijding van mieren biedt dan de enige uitkomst.

Bestrijding van mieren binnenshuis

De bestrijding van mieren binnenshuis kan op meerdere manieren. Zo bestaan er de overbekende mierenlokdoosjes. Op zich voldoen die prima bij een klein aantal mieren, maar bij grote plagen voldoen deze doosjes niet. U moet namelijk wel weten waar de mieren langskomen.

Bovendien zal u op deze manier alleen de langslopende mieren doden. De aard van het probleem, het mierennest, zal hierdoor nooit vernietigd worden.

Bestrijding van mieren binnenshuis is niet altijd afdoende. Omdat mieren buiten overal en altijd aanwezig zijn, blijft de mogelijkheid dat ze naar binnen komen heel groot. Bestrijding van mieren die rondom uw huis lopen is dan ook aan te bevelen.

Mierenbestrijding buiten

Mieren kunnen de oorzaak zijn dat uw terras verzakt. Rustig buiten zitten en “aangevallen” worden door de mieren is ook geen pretje. Maar ook omdat mieren, die rondom uw huis lopen, binnen de kortste keren binnen zitten, is het raadzaam om deze te bestrijden.

Mierenbestrijding buiten is natuurlijk wel weer anders dan binnen. U zult namelijk ook rekening moeten houden met andere dieren buitenshuis die geen schade op mogen lopen.

De meeste gifsoorten die door particulieren gekocht kunnen worden bevat neonicotinoïden. Dit gif is schadelijk voor alle insecten!

Dus ook voor bijen en hommels.

Daarnaast komt dit gifsoort ook terecht via de bodem in het grondwater.

Planten en bloemen nemen dit water op en worden daarmee giftig voor de insecten die van deze bloemen eten. Vervolgens komt dit gif ook nog eens terecht bij vogels, egels etc. die deze insecten weer opeten.

Mierenbestrijding buiten moet u dan ook weldoordacht doen. U kunt denken aan natuurlijke alternatieven zoals het poten van Afrikaantjes of Goudbloemen. De mieren zullen door de geur verhuizen uit de buurt van deze plantjes. Ook koffie of knoflookgeur laat de dieren het hazenpad kiezen.

Deze oplossingen werken echter alleen op kleine schaal. U zult hierdoor nooit geheel van de mierenplaag af komen.

Bij een grote mierenplaag kunt u de mierenbestrijding buiten beter overlaten aan de professional.

Natuurlijke bestrijding mieren in huis

Een natuurlijke bestrijding van mieren in huis zal vooral bestaan uit voorkomen van een mierenplaag.

Zorg er in de zomer voor dat er geen etensresten blijven liggen, waar de mieren op af zullen komen. Maak uw huis zo onaantrekkelijk mogelijk voor de beestjes. Zorg dat uw etenswaren goed verpakt zijn, zodat de mieren uw eten niet kunnen bereiken (en niet zullen ruiken).

Zorg ervoor dat kiertjes en andere openingen met de buitenwereld afgedekt worden, zodat zij geen route voor de mieren kunnen zijn. Kit gaatjes dicht en voor overige openingen (ventilatie bijvoorbeeld) is er insectengaas te koop.

Omdat mieren worden geleid door geuren, is het raadzaam uw vloeren grondig schoon te houden. De geursporen die de mieren uitzetten zijn dan immers niet meer aanwezig! Zeker als u ziet hoe de mieren lopen, kunt u effectief het geurspoor verwijderen! En daarmee bestrijding van mieren op een natuurlijke manier toepassen.

Wij geven u graag advies over een natuurlijke bestrijding van mieren in huis.

Ongediertebestrijding mieren in huis

Natuurlijk wilt u snel van uw mierenplaag af. Wij kunnen u daar snel en vakkundig mee helpen. Door onze ruime ervaring in ongediertebestrijding bij mieren in huis weten wij als geen ander waar op gelet moet worden en wat de veilige mogelijkheden zijn.

U wilt gebruik maken van ongediertebestrijding bij mieren in huis of buiten? Dan kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer hieronder of het contactformulier op onze site.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed