Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
last van mieren

Last van mieren

Veel mensen hebben wel eens last van mieren.

Er is op zich niets mis met deze beestjes, maar u heeft ze toch liever niet in uw huis of tuin. Ze kunnen voor heel wat overlast zorgen, zowel binnen als buiten huis. U heeft last van mieren, wat te doen?

Mieren

Mieren zijn erg sociale beestjes en komen vrijwel overal ter wereld voor. Ze stammen af van de wespen en hebben meestal, net als hen, één koningin. Het spijtige aan mieren is dat ze bijna nooit alleen komen en dat u dus vaak met een hele kolonie mieren zit.

Mieren zijn niet gemakkelijk uit te roeien omdat ze met zoveel zijn. Een kolonie mieren bestaat uit gemiddeld 200.000 mieren, maar dit is natuurlijk afhankelijk van het soort mier. Ze verspreiden zich vakkundig en zijn heel moeilijk in een klap uit te roeien. Ze kunnen een ware plaag vormen.

Mieren verstoppen zich en werken heel goed samen. Iedere mier heeft zijn taak in het nest en weet heel goed wat hij moet doen. Ze zijn goed georganiseerd en daardoor moeilijk van de wijs te brengen.

Bovendien zijn er heel veel soorten mieren. Ongeveer 12 000 soorten die allemaal een andere aanpak nodig hebben, het is dus belangrijk om eerst te zien met welke mier u precies te maken heeft. Een bepaalde aanpak werkt wel bij één soort mier maar niet bij de andere.

Natuurlijk mag u ook niet zomaar elk dodelijk vergif in het rond spuiten. Er moet rekening gehouden worden met het milieu, zodat er geen andere dieren de gevolgen van dragen en natuurlijk ook met uw eigen gezondheid en die van uw kinderen en huisdieren.

Mieren zijn eigenlijk erg nuttig voor het milieu. Ze helpen bij het bestrijden van schadelijke insecten zoals bladluizen of insecten die naalden van gewassen eten. Ze verspreiden ook zaden van sommige planten en helpen zo bij de voortplanting.

Last van mieren binnenshuis

Als u last van mieren binnen in huis heeft, kan u zeker niet met een agressief middel te werk gaan, al helemaal niet als u kleine kinderen of huisdieren hebt rondlopen. Het is allereerst belangrijk om goed te weten met welke mier u te maken heeft.

Daarna kan u best een specialist contacteren. Deze weet precies welke mier welke aanpak nodig heeft.

Natuurlijk zijn er ook dingen die u zelf kan doen. Als u last heeft van mieren in huis is het belangrijk om uw huis schoon te houden en de mieren geen voedselbron te geven. Kruimels en suikerrestjes zijn een waar eetfestijn voor deze diertjes.

Mieren laten een soort spoor achter, dat met het blote oog niet te zien is, zodat hun kolonie hen kan terugvinden. U kan op de plek waar u de mieren ziet best met wat water en azijn die sporen uitwissen om te voorkomen dat er meer mieren in uw huis komen.

Helaas is dit maar een tijdelijke oplossing tenzij u de hele zomer azijn aan het strooien wilt zijn. Het mieren nest zal hierdoor namelijk niet verdwijnen.

De zwakke plek van mieren is hun nest. Daar heeft u ze allemaal samen en kan u in een keer veel mieren uitroeien. Als u dat kan vinden is er een grote kans dat uw probleem is opgelost, een specialist kan hierbij helpen wegens veel ervaring.

last van mieren

Last van mieren buiten

Ook als u buiten last heeft van mieren kan u niet zomaar met eender welke spray tekeer gaan. Het is net als bij last van mieren binnen belangrijk om te weten met welke mier u te maken heeft.

Buiten is het in principe moeilijker om mieren te verwijderen omdat ze in hun natuurlijke biotoop zijn, maar het is buiten wel gemakkelijker om hun nest te vinden dan binnen.

In uw tuin kunt u het best kijken tussen muurspleten en bij grote stenen. Dan heeft u veel kans het nest te vinden en te bestrijden.

Ook nu is het slim om bij een specialist ten rade te gaan, deze heeft ervaring en weet welke aanpak de meest efficiënte is.

Last van mieren wat te doen?

Na het lezen van deze informatie weet u waar u best op let en waar de problemen zitten wanneer u de mieren wilt uitroeien.

U kunt als u meer vragen heeft altijd bellen met een specialist of advies vragen door een formulier in te vullen op de website.

Met een spray kan u uw probleem even verhelpen, maar vaak zien we dat de mieren dan toch terug komen.

Als u met ons advies nog niet van het probleem afgeraakt kunt u ons contacteren voor een bestrijding van deze insecten bij uw thuis. Dit kan voor zowel last van mieren binnen als voor last van mieren buiten.

We gaan dan professioneel en snel te werk zodat u vlug van uw probleem verlost bent. Bel voor direct contact met een professionele bestrijder met het nummer hieronder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed