Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
middel tegen mieren

Middel tegen mieren

Vraagt u zich af of er een middel tegen mieren is dat werkt? Op het moment dat u erg veel overlast ondervindt van mieren, zou een goed werkend middel een mooie uitkomst kunnen zijn.

Er zijn veel verschillende middelen verkrijgbaar. Maar is er wel een geschikt middel tegen mieren? Of zijn we voor een betere bestrijding toch beter af met de aanpak van een professional?

Hieronder kunt u lezen welke middelen tegen mieren echt werken, maar ook welke producten u beter niet uw geld aan uit zou kunnen geven.

Een middel tegen mieren dat echt werkt?

Er zijn verschillende middeltjes tegen mieren te koop. Je kunt in het seizoen gemakkelijk komen aan lokdozen of andere huis- tuin- en keukenmiddelen.

Buiten het mieren seizoen zijn de lokdozen vaak ook nog wel verkrijgbaar, maar dan kunt u er iets lastiger aan komen.

Een bijkomend nadeel van dit middel tegen mieren, is dat het een product niet zo diervriendelijk is. Hetzelfde geldt voor het huismiddel ammoniak, of bepaalde voedingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor dieren.

Niet alleen voor mieren, maar bijvoorbeeld ook voor uw huisdier kunnen deze middelen tegen mieren een negatieve uitwerking hebben.

Ook zijn deze producten vaak schadelijk voor het milieu.

Een mogelijk werkend middel tegen mieren zou in eerste instantie kokend water lijken. Hierbij zou u kokend water in de uitgangen van het mierennest gieten. Dit zou misschien een middel tegen mieren zijn dat werkt, maar helaas is dit een manier die vaak toch niet werkt.

Het is namelijk heel erg lastig te bepalen waar een nest zich bevindt. En als u het nest gevonden heeft, is het nog lastiger te bepalen waar de uitgang van het mierennest is. Een mierennest heeft namelijk meerdere uitgangen die heel moeilijk te vinden zijn.

Het zijn kleine uitgangen die met het blote oog heel lastig op te sporen zijn. Als u alleen al een enkele uitgang mist, dan zal dit middel tegen mieren niet meer werken.

Er zijn dus wel degelijk middelen tegen mieren, maar helaas is er nog geen enkele die in het geval van een mierennest snel en effectief werkt.

middel tegen mieren

Middel tegen mieren dat wel werkt

Een goed middel tegen mieren is dus erg lastig te vinden. De middelen lossen het probleem misschien gedeeltelijk op, maar daardoor verdwijnt uw totale probleem niet.

U zult dus hoogstwaarschijnlijk last blijven houden van veel mieren, die zich blijven voortplanten en het probleem daardoor alleen nog maar verder vergroten.

Daarbij kan er schade aan het milieu of aan andere (huis)dieren optreden, waardoor het probleem alleen nog maar verder vergroot wordt.

Ook zullen de mieren zullen blijven terugkeren, omdat het totale probleem niet verholpen wordt.

Dit kunt u wel doormiddel van een professionele bestrijder. Deze sporen het mierennest op en verwijderen deze in zijn geheel op een milieuvriendelijke wijze.

U bent nu snel van het probleem af, en u hoeft zich geen zorgen te maken dat het probleem gedeeltelijk of op schadelijke wijze wordt opgelost.

Als u snel van uw mierenprobleem af wilt komen, dan kunt u hier direct en vrijblijvend contact opnemen met een professionele bestrijder bij u in de buurt.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed