Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
mieren bestrijden

Mieren bestrijden

Mieren bestrijden is een logische en noodzakelijke stap wanneer u last heeft van een mierenplaag.

Het is verstandig om informatie in te winnen over hoe u een bestrijding het best kunt (laten) uitvoeren.

U zorgt hiermee voor een geslaagde en veilige bestrijding zonder enige gezondheidsrisico’s.

Ook is het verstandig om de afweging te maken of u een ongediertebestrijder wilt inschakelen of toch liever zelf een bestrijding uitvoert.

In dit artikel geven we u daarom wat raad en tips rondom het bestrijden van mieren.

Waarom moet u mieren bestrijden?

Hoewel mieren onschuldige beestjes lijken kunt u erg veel last ondervinden van hun aanwezigheid.

Zoals u misschien al wel weet houden mieren van voedsel, en dan met name zoet voedsel.

De aanwezigheid van mieren in en rondom uw voedsel kan ertoe leiden dat uw voedsel verontreinigd wordt.

Het gevolg hiervan is dat u gezondheidsrisico’s loopt wanneer u gebruik maakt van het eten.

Om deze gezondheidsrisico’s tegen te gaan is het dan ook handig om mieren te bestrijden.

Waar moet u mieren bestrijden?

Een mierenbestrijding is het meest doeltreffend wanneer deze wordt uitgevoerd bij de bron van het probleem, namelijk het mierennest.

Het mierennest is de plek waar de mieren zich voortplanten en waar ze vandaan komen. Door het nest succesvol te bestrijden houdt de mierenplaag op te bestaan.

Daarnaast is het verstandig om de mieren te bestrijden op de plek waar u er veel last van heeft. Door deze combinatie pakt u het gehele probleem aan.

Wanneer moet u mieren bestrijden?

Het is verstandig om mieren al te bestrijden voor deze de kans krijgen zich te ontwikkelen tot een mierenplaag.

Door mieren in een vroege fase te bestrijden verhelpt u escalatie van het probleem en kan een mierenplaag worden voorkomen.

Mierenplagen komen vaak voor in de zomertijd van ongeveer juli tot en met september. Het is dan ook raadzaam om de maanden ervoor extra op te letten op overlast van mieren.

Wanneer u merkt dat u vroeg in de zomer al last heeft van mieren is het verstandig om zo snel mogelijk een mierenbestrijding te starten.

Ook wanneer de mierenplaag zich pas later ontwikkeld kunt u de mieren gewoon bestrijden. Wel is het dan een stuk lastiger om het gehele nest uit te roeien omdat de groep mieren sterk gegroeid is.

Hoe moet u mieren bestrijden?

Er bestaat geen eenduidig antwoord op hoe u het best mieren kunt bestrijden. Hoewel er veel uiteenlopende methodes worden toegepast blijft het vaak een raadsel welke methodes nu succesvol zijn en welke niet.

We kunnen in ieder geval vaststellen dat een succesvolle bestrijding van een mierennest een lastige opgave is.

Een mierennest bevindt zich vaak onder de grond en vertakt zich in heel veel zijwegen.

Wanneer u de uitgang van een mierennest bestrijdt heeft dit dan ook vaak geen zin, de mieren kunnen gemakkelijk een nieuwe uitgang graven.

Ook moet u de locatie van het nest maar net zien te achterhalen. Vaak bevinden de nesten zich op onopvallende plekken wat het zeer lastig maakt om ze op te sporen.

Omdat de bestrijding van een mierenplaag zo gecompliceerd is wordt vaak aangeraden om een ongediertebestrijder in te schakelen.

Wie moet de mieren bestrijden?

Zoals eerder genoemd doet u er verstandig aan om een ongediertebestrijder in te schakelen wanneer u last heeft van een mierenplaag.

Ongediertebestrijders weten goed de plekken te vinden waar zich mierennesten kunnen bevinden. Er is voor hen vaak maar weinig tijd nodig om de locatie van het nest te achterhalen.

Bestrijders kennen daarnaast vele bestrijdingstechnieken en kunnen in iedere situatie de juiste bestrijdingstechniek toepassen.

Ook werken ongediertebestrijders met professionele bestrijdingsmiddelen. De werking hiervan is aangetoond waardoor een goed resultaat gegarandeerd kan worden.

Voor u biedt het inschakelen van een ongediertebestrijder daarom veel voordelen. U heeft de garantie dat het probleem grondig en doeltreffend wordt aangepakt.

Ook hoeft u zichzelf niet te verdiepen in alle bestrijdingsproducten die op de markt zijn en welke het best zou kunnen werken voor uw specifieke situatie.

Tot slot kan een ongediertebestrijder u de garantie bieden dat u van de mierenplaag verlost wordt.

Omdat een bestrijder het probleem grondig aanpakt is de kans dat het probleem terugkeert daarnaast ook nog aanzienlijk kleiner dan bij een zelfstandige bestrijding.

Mieren laten bestrijden

Mieren laten bestrijden klinkt als een aantrekkelijke optie, alle problemen worden u uit handen genomen en u heeft de garantie van het probleem af te zijn.

Toch rijst er bij veel mensen de vraag of ze niet een stuk goedkoper uit zijn wanneer ze zelf een mierenbestrijding uitvoeren.

U bepaalt uiteraard zelf of u het risico wilt nemen dat een zelfstandige bestrijding mislukt, ofwel door een verkeerde bestrijding of verkeerd bestrijdingsmateriaal.

Of u wel of niet besluit om een ongediertebestrijder in te schakelen, kunt u daarom het best doen wanneer u eerst een vrijblijvende offerte aanvraagt.

Omdat de ene bestrijdingssituatie de andere niet is, wordt er voor u persoonlijk een vrijblijvende offerte opgesteld waardoor u inzicht krijgt in de bestrijdingskosten.

Wanneer u inzicht heeft in de kosten kunt u voor uzelf de afweging maken of u de bestrijding wilt laten uitvoeren of niet.

De kosten van een mierenbestrijding

De kosten van een mieren bestrijding vallen vaak erg mee. Dit komt omdat er altijd wel een ongediertebestrijder bij u in de buurt te vinden is.

Er kan hierdoor erg veel geld worden bespaard op de voorrijkosten en werkuren waardoor de prijzen aantrekkelijk kunnen blijven voor u.

De afstand van de bestrijder tot aan u is immers klein.

Samen met u kan de omvang van het probleem worden bepaald en zal u uiteindelijk een offerte toegezonden worden, vervolgens kunt u besluiten of u akkoord wilt gaan met de factuur of niet.

Via deze link kunt u contact opnemen met een ongediertebestrijder bij u uit de buurt, deze zal vervolgens voor u de vrijblijvende offerte opmaken.

U kunt er ook voor kiezen om telefonisch contact op te nemen met een ongediertebestrijder. U kunt hiervoor het telefoonnummer bellen onder aan deze pagina.

Via dit telefoonnummer zult u ook zo snel mogelijk in contact gebracht worden met een bestrijder bij u in de buurt.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed