Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Mieren in de keuken

Mieren in de keuken

Met de zomer op komst is het slechts een kwestie van tijd voor mieren in de keuken weer een probleem worden. De eitjes zijn gelegd, nu hoeft u maar alleen te wachten tot ze uitkomen.

Vooral mieren zijn in de lente aan een sterke opmars bezig en wie niet goed oplet kan zomaar een kolonie in zijn keuken aantreffen.

Mocht dit het geval zijn, is het natuurlijk belangrijk om de insecten snel te verdelgen.

Mieren zijn niet alleen onhygiënisch, maar kunnen ook de producten in uw keuken aantasten. Snel handelen dus!

Hieronder vindt u wat handige tips. Hebt u last van mieren in de keuken? Lees dan snel door.

Mierenplaag in de keuken

Insecten zijn in principe altijd op zoek naar eten. De keuken is dus een bijzonder geschikte plaats voor mieren en andere insecten om een kolonie te stichten. Wilt u mieren in de keuken bestrijden, dan is het allereerst belangrijk om alles brandschoon te maken.

En ja: dat kost werk.

Het is tevens ook aan te raden al het voedsel tijdelijk te verwijderen en niets zomaar rond te laten slingeren, dat staat een goede bestrijding in de weg. Als u toch iets wil bewaren, gebruik dan een luchtdicht bakje, of iets dergelijks.

Begin in ieder geval met het dweilen van de vloer, opruimen van etensresten, verwijderen van de vuile vaat, en ook een doekje tussen de kieren en spleten halen, opdat iedere plek goed wordt gereinigd, en de mieren geen kans hebben om snel terug te komen.

Last van mieren in de keuken: welke schoonmaakmiddelen?

Met alleen een beetje boenen komt u er natuurlijk niet. U moet de juiste spullen hebben. Het handigste is om te beginnen met een mengsel van azijn en water – half azijn, half water. Mieren hebben een hekel aan azijn en de geur alleen al zorgt dat ze wegblijven.

Extra tip: als u schoonmaakmiddel gebruikt, neem er dan een zonder fruitgeur. Dit kan namelijk fruitvliegjes aantrekken en dan bent u eigenlijk weer terug bij af. Nadat u hiermee hebt schoongemaakt, is het ook aan te raden wat plantjes op de vensterbank te zetten, zoals rozemarijn of basilicum – die houden mieren vaak op afstand.

Mieren in de keuken: andere tips

Als u mieren in de keuken hebt, kunt u misschien het best beginnen met een rustige variant: krijtjes of babypoeder. Dat klinkt misschien wat onzinnig, maar het tegendeel is waar. Mieren gaan af op geur en aangezien ze de geur van krijt of babypoeder niet lekker vinden, zullen ze voortaan sneller wegblijven. Bovendien zijn dit relatief goedkope opties, in vergelijking met professionele bestrijdingsmiddelen.

Mierenplaag in de keuken: bestrijdingsmiddelen

Goed schoonmaken werkt helaas niet altijd. Soms moet u grover geschut inzetten. Bestrijdingsmiddelen zijn dan natuurlijk de aangewezen optie. Deze zijn vaak al in de supermarkt verkrijgbaar. Het werkt vooral goed bij kleinere aantallen mieren en u kunt het ook op moeilijk bereikbare plekken spuiten.

Het is echter wel belangrijk dat u zich realiseert dat bestrijdingsmiddelen geen wondermiddelen zijn. Integendeel. Ze kunnen een insectenplaag meestal wel tijdelijk laten verdwijnen of verminderen, maar voor een permanente oplossing, waarbij alle kolonies effectief en snel worden verwijderd, is een professionele verdelgingsdienst toch aan te raden.

Mieren in de keuken

Mierenpoeder- en korrels

Last van mieren in de keuken? Geen enkel probleem. Mierenpoeder kunt u goed gebruiken om de routes van de mieren te ontregelen, waardoor ze sneller vertrekken.

Met regenachtig weer is echter beter om korrels in plaats van poeder te gebruiken. Ook hier geldt echter: mierenpoeder/korrels kunnen zekere helpen, maar bieden niet noodzakelijk een permanente oplossing.

Daarvoor moet u waarschijnlijk professionele hulp aanroepen.

Mieren in de keuken bestrijden

Tot slot kunt u natuurlijk ook altijd de ongediertedienst bellen. Zeker bij grote aantallen mieren in de keuken bestrijden is het raadzaam om een professional in te schakelen, voordat u zelf schadelijke middelen op een verkeerde manier gebruikt.

Als u een serieuze mierenplaag in de keuken hebt en u wilt een snelle, pijnloze oplossing, is de ongediertedienst dan ook de aangewezen instantie om te bellen.

Dit kunt u niet alleen doen als mieren in de keuken wilt bestrijden, maar ook als u last heeft van mieren in huis op andere plekken, of zelf als u last heeft van grote aantallen mieren in de tuin.

In contact komen met een bestrijder?

Bel dan met het nummer hieronder, of neem contact met ons op via het aanvraagformulier.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed