Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
mieren in de tuin

Mieren in de tuin

Een tuin heeft heel wat functies.

Niets is zo vervelend dan wanneer u niet van uw tuin kunt genieten doordat de tuin ingenomen is door mieren. In iedere tuin zijn mieren te vinden, dat is op zich geen probleem.

Dat wordt het wel, wanneer er een mierennest in de tuin zelf of in de directe omgeving is.

Op deze pagina leggen we u uit wat u kunt doen als u last heeft van mieren in de tuin.

Mieren in de tuin

Wie echt last heeft van mieren in de tuin zal op zoek gaan naar mogelijkheden om daar iets tegen te doen. Omdat in een tuin ook vaak gegeten wordt en er kinderen kunnen spelen of de hond of kat er komt, is het geen goed idee om bestrijdingsmiddelen rond te strooien.

De vraag wat te doen tegen mieren in de tuin, zal op een andere manier beantwoord moeten worden.

Mierenplaag in de tuin

Er zijn heel wat huis-en-tuin verhalen om mieren weg te krijgen.

Er wordt bericht dat een spoor van koperen munten of koperdraad ze tegen houdt. Dat witte peper op hun pad ze verjaagd of het strooien van koffiedik. Dat kruidnagels in kieren helpt en uitgeperste knoflook.

Het is best mogelijk dat deze middeltjes even tot wat rust leiden, maar mieren zijn hele slimme beestjes. Ze lopen met een omweg om de hindernissen heen of graven een nieuwe weg. Ze zoeken naar kieren en gaatjes om binnen te geraken en laten zich niet zo snel van de wijs brengen.

De kans is dus heel groot dat u niet van de mierenplaag in de tuin af komt door deze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes.

Mierennest

Wanneer er sprake is van een mierennest zijn er twee mogelijkheden.

Of u graaft het nest uit en brengt het naar een bos ergens in de buurt. Dat is veel meer werk dan het op het eerste gezicht lijkt, want een mierennest kan groot zijn.

Of u laat iemand komen die ongedierte bestrijdt. Meestal is deze tweede oplossing de betere, want wie een mierennest in de tuin probeert uit te graven of te vernietigen, kan wel eens voor onaangename verrassingen komen te staan.

Mieren en bladluizen

Mieren zijn dol op de bladluis. Bladluizen zorgen voor voedsel voor de mieren. Mieren zullen de bladluizen dan ook beschermen en ervoor zorgen dat ze zich verder kunnen verspreiden.

Waardoor er uiteraard ook weer meer mieren naar toe gelokt worden. Om te voorkomen dat mieren zich in uw tuin vestigen of, nadat de plaag is bestreden, er een nieuwe ontstaat, kunt u maatregelen nemen.

Om mieren in de tuin te weren kunt u Afrikaantjes planten. Mieren hebben een hekel aan deze mooie bloemen, zoals ze een hekel hebben aan munt, aan maggiplant, aan de goudsbloem, aan rozemarijn en aan lavendel.

Het leuke van al deze bloemen en kruiden is dat u er tevens nog plezier van hebt. Kruiden zijn vers in de keuken te gebruiken en de bloemen bieden al hun schoonheid om de tuin te versieren.

Dit werkt echter alleen om een nieuw mierennest in de tuin te voorkomen. Het zal bestaande nesten niet vernietigen.

Opruimen

Om mieren uit de tuin en van het huis weg te houden, moet alles opgeruimd worden waar ze ook maar iets mee kunnen. Veeg bijvoorbeeld nooit kruimels van cake, taart, koekjes of brood zo van tafel gewoon op het gras. Dat trekt insecten en mieren aan.

Laat geen vaat buiten staan, zelfs geen plastic dat voor een feestje gebruikt is. Laat ook geen vaat in de gootsteen staan.

Daarnaast zijn rottende boomstronken ideaal voor mieren. Ruim die daarom op. Zet de groene kliko van het huis vandaan en maak hem regelmatig goed schoon. Waar niets te halen valt, zijn geen mieren.

mieren in de tuin

Feiten

Een paar feiten op een rij bij mieren in de tuin.

1. Zijn er relatief veel mieren in de tuin, begin dan met de tuin een extra schoonmaakbeurt te geven en besproei de planten met een mengsel van water en spiritus. Door dat laatste worden bloedluizen verjaagd, waardoor de mieren het ook moeilijker hebben.

2. Is er sprake van een ware mierenplaag in de tuin? Dan kunt u het best een ongedierte bestrijder laten komen. Zij weten wat te doen en hoe de plaag aan te pakken.

3. De vraag “wat te doen tegen mieren in de tuin?” is ook te begrijpen als “hoe voorkom ik mieren in mijn tuin?”. Daarvoor zijn er dus hele eenvoudige oplossingen, zoals het planten van bloemen en kruiden, het verzorgen van de tuin en alles netjes opruimen. Mieren zoeken voedsel en zijn werkelijk onverzadigbaar. Zolang ze voedsel vinden, blijven ze komen. Een mier zal plekken mijden waar geen voedsel te vinden is.

4. Hebt u last van een plaag van vliegende mieren of een grote hoeveelheid mieren rondom de keuken of woonkamerdeur? Zoek dan deskundige hulp om er vanaf te komen. Al is het maar om te voorkomen dat u het terras nieuw moet leggen, omdat mieren gangen graven en zo het zand onder de stenen vandaan halen.

5. Zet lage bakken met tomatenplanten en munt tegen de buitenmuur. Mieren verafschuwen beide planten. Voeg daar een paar potten citroenmelisse bij en ook de muggen krijgen een hekel aan uw terras.

Hulp bij het bestrijden van mieren in de tuin?

Heeft u ontzettend veel last van mieren in de tuin en wilt u hier zo snel mogelijk van af? Schakel dan direct een professionele mierenbestrijder in.

U kunt vrijblijvend in contact komen met een mierenbestrijder via het nummer hieronder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed