Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
mieren doden

Mieren doden

Als u last heeft van mieren in huis of in de tuin is de mieren doden wellicht een goed idee. De mieren kunnen namelijk onbedoeld voor veel overlast zorgen.

Op deze pagina leggen we u meer uit over mieren doden en hoe u het beste te werk kunt gaan.

Mieren informatie

Mieren kennen we allemaal. Soms kunnen mieren nuttig zijn maar ze zijn vaak ook hinderlijk.

Mieren leven in kolonievormende sociale nesten. Ze behoren tot de vliesvleugeligen en ze hebben zich leren aanpassen aan verschillende leefomstandigheden.

Ze zijn de dominantste levensvorm op de grond. Er zijn verschillende manieren waarop ze hun nest bouwen. Veel mierensoorten bouwen hun nesten in de bodem of een holle boom.

Ook zijn er mieren die bladeren aan elkaar maken en daarin hun nest maken. Weer anderen doen het in rotsspleten.

Soorten mieren

De mierenkolonie bestaat meestal uit een koningin, werksters ( dit zijn allemaal vrouwtjes) maar ook soms nog jonge mannetjes en daarnaast maagdelijke koninginnen.

De werksters is de grootste groep. Zij zijn onderverdeeld in voedselverzamelaars, verkenners, soldaten, nest- onderhouders en kinderverzorgsters.

Op warme dagen, als het geregend heeft, en de temperatuur is aantrekkelijk zullen een deel van de opgekweekte mieren het nest verlaten. Dat gebeurd vliegend.

In de lucht paren de mannetjes met de koninginnetjes waarna de mannetjes afsterven. De koninginnetjes gaan een nieuwe nestplaats zoeken tot zelfs 15 meter boven de grond.

Mieren doden

Mieren kunnen ook zeer hinderlijk zijn. Daarom zal bij veel mensen mieren doden een prioriteit zijn.

Mieren doden zal men doen zodra men er last van heeft. Mieren verplaatsen het zand wat onder de tegels ligt naar boven waardoor de tegels los komen te liggen.

Wat te denken aan het probleem als mieren zich bevinden op een grasveld waarop u wilt gaan liggen zonnen. Daarbij zal mieren doden zeker voorrang krijgen.

Mieren kunnen bijten en zij zijn dus zeer hinderlijk in dergelijke gevallen.

Mieren doden in huis

Mieren in huis is een vervelende aangelegenheid. Mieren kruipen overal op, in of onder.

Mieren dragen bacteriën bij zich die niet gezond zijn voor de mens. Daarom zal mieren doden in huis een eerste behoefte zijn zodra ze gezien worden. Het eten waarop de mieren hebben gelopen kunnen we weggooien. Het is ongeschikt geworden voor consumptie.

Mieren doden in de tuin

Wanneer men overlast heeft van mieren in de tuin zal men daaraan wat doen. Mieren kunnen heel wat omwoelen.

Mieren doden in de tuin zal vaak gedaan worden als ze met een grote hoeveelheid zichtbaar worden. Niet alleen omdat men het insect onhygiënisch vindt maar ook omdat ze vaak lastig zijn.

Bijvoorbeeld tegels die los gaan liggen.

Mieren verspreiden bladluizen die schadelijk zijn voor onze planten in de tuin. Ze doden bijvoorbeeld lieveheersbeestjes die er voor moeten zorgen dat we minder luizen op de planten hebben.

Mieren kunnen ook nuttig zijn

Mieren kunnen van grote invloed zijn op de planten en dieren in een ecosysteem. Welke invloed mieren hebben en hoe groot die invloed is, hangt af van het soort mier en het ecosysteem waar de mieren aanwezig zijn.

Mieren kunnen helpen bij het bestrijden van insecten. Mieren eten veel schadelijke insecten. Bosmieren kunnen vooral veel schadelijke kevertjes eten.

Ook kunnen de mieren zaden verspreiden en ze hebben een belangrijke functie in de voedingsstoffen kringloop van de bodem.

Bij een mierenplaag is het echter zo dat er te veel mieren aanwezig zijn in het ecosysteem waardoor de insecten hun nut verliezen. In dat geval moeten de mieren bestreden worden.

mieren doden

Mieren dood maken

U kunt mieren dood maken door een giftig insecten poeder of spuitbus. Dit zijn echter giftige stoffen waarmee u altijd voorzichtig moet zijn.

Ook kinderen en huisdieren kunnen deze producten ongewild nuttigen.

Ook lokdoosjes zijn aan te raden in huis zeker als er kinderen rondlopen. Vooral om en in het huis zal van deze middelen gebruik worden gemaakt.

Let er wel op dat dit methoden zijn die enkele mieren in de buurt doen doden. De hele plaag zal hiermee nooit opgelost worden. Het nest zal dus niet verwijden met deze methoden.

 

U kunt ook mieren preventief bestrijden. Zorg er voor dat u uw eten niet ergens vrij toegankelijk weglegt. Dat geldt natuurlijk ook voor siroop, jam en andere lekkernijen.

Sluit afval emmers goed af en zorg dat u geen naden of kieren hebt in huis.

Het verdrijven van mieren

Bij overlast van enkele mieren heeft u waarschijnlijk genoeg aan wat huis- tuin en keukenmiddeltjes om de mieren te verdrijven.

Vaak is het echter zo dat de mierenplaag van grote omvang is. De mieren lijken overal te zitten en u komt ze overal tegen. In dat geval is het aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan.

U kunt dan het beste een professionele bestrijder inschakelen om de mieren te verdrijven uit uw huis en tuin. Op deze manier zorgt u ervoor dat u zeker van de mierenplaag af bent en geen hinder meer ondervindt van de mieren.

Wil u dat wij u adviseren over uw mierenplaag? Bel dan met het nummer onderaan deze pagina. Ook kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor het bestrijden van mieren.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed