Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
mieren in het gazon bestrijden

Mieren in het gazon

Heeft u last van mieren in het gazon? Op deze pagina leggen we u uit wat u hiertegen kunt doen.

Zeker in de zomermaanden groeit het mierenprobleem exponentieel en een mierenplaag in het gazon is dan ook absoluut geen verassing. Gelukkig zijn er wel enkele effectieve methodes voor mieren in het gazon verdelgen. Hieronder vindt u enkele tips.

Mieren in het gazon bestrijden

Mieren komen voor op allerlei plekken: tussen tegels, in muren, tussen houten balken – u kunt het zo gek niet verzinnen of mieren bouwen er wel een nest.

Ook het gazon is bij mieren een populaire plek om een nieuwe kolonie te bouwen en hun aanwezigheid is niet eens volledig negatief. Mieren zorgen er namelijk voor dat uw gazon insectenvrij blijft door de andere insecten zelf op te eten. Eén of twee mierenkolonies op het gras is dus vaak helemaal geen probleem.

Het wordt pas vervelend als de mieren zich over de hele tuin verspreiden. Dan is het tijd om over een goede bestrijdingsmethode na te gaan denken.

Mierenplaag in het gazon: nadelen

– Mieren zijn reizende insecten: ze kunnen grote gebieden relatief snel doorkruisen. Hierdoor kunnen zich ook angstwekkend snel over een hele tuin verspreiden.

– Mieren bouwen hun kolonies vaak tussen de tegels van het terras of gebruiken het zand tussen deze tegels om een kolonie te bouwen. Hierdoor kunnen deze tegels na verloop van tijd los gaan liggen.

– Mieren gebruiken bladluis in hun eigen kolonies en beschermen dit diertje. Het nadeel hiervan: planten in de tuin kunnen geïnfecteerd raken door bladluis als de mieren zich verspreiden.

– Mieren komen af op eten en drinken. Als u eten dus laat staan, is de kans groot dat mieren er wat van meenemen. Het is ook af te raden het hierna nog te eten, aangezien mieren schadelijke bacteriën met zich meebrengen.

– Mieren graven onder het gras door om hun kolonies te bouwen: het gras kan daardoor beschadigd raken en er verschijnen dan al snel kale plekken in uw gazon.

– Mieren in het gazon trekken ook nog eens vogels aan. Vogels zijn namelijk verzot op mieren en eten ze graag. Hierdoor pikken ze het gazon kapot om de mierenkolonies te bereiken.

– Spelende kinderen kunnen bovendien door mieren worden gebeten. Zeker rode bosmieren kunnen een vervelende beet hebben.

Mieren in gazon verdelgen

U weet nu de kenmerken en nadelen van een mierenplaag in het gazon. Maar hoe bestrijdt men mieren nou precies?

Hieronder kunt u een handig stappenplan nalezen dat u kan helpen met mieren in het gazon verdelgen.

Stap 1: Zorg ervoor dat mieren niet in uw huis komen, zodat het verspreidingsgebied beperkt blijft tot de tuin.

Stap 2: Lokaliseer de grootste mierennesten.

Stap 3: Als u slechts enkele mierennesten in de tuin heeft, kunt u mieren op afstand houden met huismiddeltjes als water en azijn. Mieren haten de geur en smaak van azijn. Dit zal echter het nest niet vernietigen, dus bij grotere nesten wordt het aangeraden om serieuze bestrijdingsmiddelen te gebruiken of, in de meeste gevallen, een professionele verdelger in te schakelen die precies weet hoe hij de mieren moet verwijderen zonder uw gazon te beschadigen.

Stap 4: Lokdoosjes zijn ook een mogelijkheid om mieren te bestrijden, hoewel ook dit een methode is voor de kleinere schaal. Ook hiermee zullen mieren nesten niet vernietigd worden.

mieren in het gazon bestrijden

Composthoop

Als u een composthoop in de tuin hebt, is dit mogelijk ook een verzamelplaats voor mieren. Wilt u de mierenplaag in het gazon definitief bedwingen, dan wordt het aangeraden om ook de composthoop regelmatig te besproeien met water en deze hierna goed af te dekken. Zo vinden mieren geen grote voedselbron in uw tuin en verspreiden ze zich minder snel naar het gazon.

Dit is echter meer een methode om mieren in het gazon en in de rest van de tuin te bestrijden. Deze methode dient meer ter preventie van mierenoverlast.

Overige Tips

– Azijnwater: spray dit met enige herhaling op het gras. Het is soms een effectieve methode om de mieren weg te krijgen. Dit is bovendien een heel milieuvriendelijke methode. Hier moet wel bij gezegd worden dat de mieren hierdoor wellicht uw gazon verlaten, maar het mierennest in de tuin zal hierdoor niet verdwijnen. Deze kunt u simpelweg niet wegkrijgen met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes.

– Komkommerschillen: deze schillen zijn bijzonder onpopulair bij de mieren. Leg ze op plaatsen waar u geen mieren wilt hebben.

– Honing: wilt u mieren voor korte tijd naar een ander stuk verplaatsen? Dan kunt u een potje honing ophangen, waardoor de mieren naar deze plek worden getrokken.

Professionele bestrijding

Als u echt last hebt van mieren in het gazon en deze middelen geen soelaas bieden, dan is de beste optie nog steeds om een professionele verdelger in te schakelen.

Wilt u dat wij u hiermee helpen? Bel an met het nummer onderaan deze pagina voor advies of vraag direct een offerte aan om de mieren in het gazon te verdelgen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed