Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Mieren in huis verjagen

Mieren in huis verjagen

In de natuur zijn mieren ongevaarlijke, nuttige insecten. In huis kunnen mieren echter een regelrechte plaag vormen.

Hoewel dat niet direct reden tot paniek hoeft te zijn, kan een mierenplaag wel veel overlast en schade veroorzaken. Heeft u last van mieren, en wilt u de mieren in huis verjagen? Dan is het aan te raden om professioneel advies in te winnen.

De mier

De mier leeft in een kolonie. Afhankelijk van het soort mier kan zo’n kolonie bestaan uit honderden of zelfs wel duizenden mieren. Binnen de kolonie is er één koningin.

Zij blijft in het nest en legt daar eitjes. De rest van de mieren, de werkmieren, is onderverdeeld in groepen met verschillende taken: het verzorgen van larven, het verzamelen van voedsel en het beschermen van het nest.

Een mierenkolonie heeft dus een sterke sociale structuur. Dat maakt de mier een zeer sterk en succesvol insect – maar dit maakt mieren in huis verjagen ook erg lastig.

Overlast van mieren

Mieren zelf zijn over het algemeen niet gevaarlijk. In Nederland komen in ieder geval geen giftige soorten voor. Toch kunnen mieren in huis voor veel overlast zorgen.

Vooral in de keuken kan een mierenplaag zeer vervelend zijn. Mieren zijn gek op zoetigheid, en vinden gemakkelijk hun weg in uw huis als u voedsel laat slingeren.

Zitten mieren eenmaal op en in uw voedsel, dan is dat erg onhygiënisch: ze kunnen schadelijke bacteriën verspreiden en laten ook ontlasting achter.

Schade in huis door mieren

Een mierenplaag is echter niet alleen onhygiënisch. Mieren kunnen ook schade aanrichten, vooral als ze een nest bouwen.

Dat doen ze het liefst onder de grond of in kleine, afgesloten ruimtes. Vinden ze een geschikte plek in uw huis, dan kan dat nogal eens tot problemen leiden.

Mieren kiezen er bijvoorbeeld wel eens voor om een nest te bouwen in meter- of schakelkasten. Ze beschadigen daar dan de kabels, wat gemakkelijk kan leiden tot kortsluiting. Kortom, ook als u niet direct last heeft van mieren in uw huis, is mieren in huis verjagen wel een prioriteit.

Mieren in huis verjagen

Voorkomen is beter dan genezen

Over het algemeen is het een stuk gemakkelijker om een mierenplaag te voorkomen dan om mieren te verjagen als ze eenmaal in uw huis zitten.

Om de kans dat mieren uw huis binnendringen zo klein mogelijk te maken, is het belangrijk om eten goed weg te bergen en etensresten altijd op te ruimen.

Vanuit de kolonie worden verkenners op pad gestuurd, die op zoek gaan voedselbronnen. Deze mieren laten een geurspoor achter.

Zo kan een grote groep mieren binnen de kortste keren zijn weg naar rondslingerend voedsel vinden. Om een invasie te voorkomen is het dus belangrijk om mieren direct te verwijderen als u ze in huis ziet – zelfs als het er maar één is!

Huismiddeltjes tegen mieren

Veel mensen die overlast hebben van mieren, proberen eerst zelf de mieren te verjagen.

Er zijn een hoop huismiddeltjes die schijnen te helpen bij mieren in huis verjagen: koffiedik, peper, lavendel, enzovoorts.

De werking van deze middelen is gebaseerd op het feit dat mieren een hekel hebben aan bepaalde sterke geuren.

Dit soort huis-tuin-en-keukenoplossingen kunnen wel enig resultaat hebben, maar ze zijn lang niet altijd even afdoende. Na een tijdje wennen mieren bovendien aan storende geuren.

Als u echt overlast heeft van mieren, zullen dit soort huismiddeltjes vaak te kort schieten. Zeker als ze al in uw huis binnengedrongen zijn, is het niet zo gemakkelijk om mieren te verjagen.

Mieren in huis verjagen – wat kunt u wel doen?

Bij een grote mierenplaag kunt u een ongediertebestrijder inschakelen. Een professional kan de oorzaak van het probleem vaststellen, en de mieren verjagen op de manier die in uw geval het beste werkt.

Mieren in huis verjagen gebeurt vaak door met een speciaal apparaat onder hoge druk vloeistof in het nest te spuiten.

Op die manier kunnen mieren zeer effectief bestreden worden. Heeft u veel last van mieren in uw huis? Dan is het een goed idee om de hulp van een ongediertebestrijder in te roepen om de mieren in huis te verjagen.

Dit kan door te bellen met onderstaand telefoonnummer. U komt dat direct vrijblijvend in contact met een professionele mierenbestrijder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed