Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
mieren in huis

Mieren in huis

Mieren in huis kunnen veel overlast veroorzaken.

In eerste instantie lijken ze vaak onschuldig, maar op de langere termijn kan de aanwezigheid van mieren in huis gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Het is dan ook belangrijk om mieren in huis zo snel mogelijk te bestrijden wanneer u deze aantreft.

Waar komen mieren in huis vaak voor?

Mieren in huis kunnen overal voorkomen, toch is de plek waar de mieren zich het liefst begeven vaak de keuken.

De reden hiervoor is dat in de keuken vaak voedsel te vinden in waar mieren naar op zoek zijn.

Populair voedsel voor mieren is zoetigheid, een voorbeeld hiervan is jam. Ook andere voorbeelden van zoetigheid zoals suiker trekken vaak veel mieren aan.

Naast de keuken kunnen mieren aanwezig zijn in de buurt van voedsel ergens anders in huis.

Wanneer u bijvoorbeeld vieze afwas laat staan of borden met etensresten op tafel niet opruimt, kunnen deze ook mieren aantrekken.

Waarom moet u mieren in huis bestrijden?

Het is verstandig om mieren in huis te bestrijden, mieren kunnen uw eten namelijk ernstig verontreinigen, wanneer u dit voedsel vervolgens eet kunt u erg ziek worden.

Wanneer de mieren uw eten aanvreten of hier uitwerpselen op achterlaten kan uw gezondheid gevaar lopen.

Ook wanneer het slechts etensresten betreft loopt u een risico, namelijk om eenĀ mierenplaag te ontketenen.

Om dergelijke risico’s uit te sluiten is het dan ook verstandig om mieren zo snel mogelijk te bestrijden wanneer u deze in huis aantreft.

Wanneer moet u mieren in huis bestrijden?

Het is raadzaam om mieren in huis zo snel mogelijk te bestrijden. Ook wanneer u in eerste instantie maar weinig mieren aantreft, kunt u beter niet het risico nemen om een mierenplaag te activeren.

Wanneer u slechts een of twee mieren ziet lopen is de noodzaak er nog niet om een bestrijding uit te voeren.

Wanneer u er echter steeds meer ziet lopen is de noodzaak er wel om zo snel mogelijk in te grijpen. Wacht op dat moment niet te lang, mieren planten zich namelijk snel voort.

Door tijdig in te grijpen kunt u de omvang van de bestrijding beperkt houden.

Dit scheelt niet alleen geld, maar ook uw kans op succes is aanzienlijk groter naar mate het probleem kleiner is.

Hoe moet u mieren in huis bestrijden?

Mieren in huis kunnen op vele manieren bestreden worden. Het probleem hierbij is echter dat de meest doeltreffende bestrijdingsmethode in iedere situatie verschilt.

Een bekend bestrijdingsmiddel is het mierenlokdoosje. Het mierenlokdoosje bevat een substantie die mieren aantrekt en tegelijk bestrijdt.

Voor veel mensen lijkt dit de meest doeltreffende optie om mieren in huis te bestrijden. Het probleem is echter dat de mieren zich waarschijnlijk sneller zullen voortplanten dan dat zij bestreden worden door de lokdoosjes.

Hierdoor wordt het aantal mieren in huis wel geremd maar niet bestreden. Sterker nog, het probleem groeit steeds verder door.

Om mieren in huis succesvol te bestrijden is het dan ook noodzakelijk om de locatie van het mierennest te achterhalen.

Het mierennest kan zich buiten begeven maar ook binnenshuis.

Vaak zit een mierennest diep verscholen en is daardoor lastig op te sporen. Zeker voor iemand die hier weinig ervaring in heeft.

Ook is de kans is groot dat u niet eerder een mierenbestrijding heeft uitgevoerd, u zult in dit geval weinig kennis hebben van bestrijdingsmethodes en mierenbestrijdingsmiddelen.

Wanneer u last heeft van een mierenplaag in huis kan dit voor u dan ook erg lastig op te lossen zijn. U dient namelijk rekening te houden met een aantal factoren:

– U moet het mierennest opsporen en vaststellen waar de mieren vandaan komen

Voordat u een mierenbestrijding uitvoert is het noodzaak om de bron van het probleem te achterhalen, dit is het mierennest.

– U moet het juiste bestrijdingsmiddel aanschaffen dat doeltreffend is in uw situatie

Wanneer u het mierennest heeft gevonden moet u een inschatting maken welk bestrijdingsmiddel het best zou kunnen werken om het nest te vernietigen.

– U moet het bestrijdingsmiddel op de juiste manier toepassen om de mieren te verdelgen

Tot slot moet u het bestrijdingsmiddel op de juiste manier gebruiken om het nest succesvol te bestrijden.

Wanneer u al deze stappen succesvol heeft doorlopen is het ook raadzaam om ervoor te zorgen dat het probleem niet nogmaals kan voorkomen, dit houdt in dat u maatregelen neemt om een mierenplaag in de toekomst te verhinderen.

Mieren in huis zelf bestrijden of laten bestrijden?

Waarschijnlijk zult u begrijpen dat er veel komt kijken bij een succesvolle mierenbestrijding.

Het is daarom niet gek om een afweging te maken tussen het zelf uitvoeren van een mierenbestrijding, of deze uit te besteden aan een professionele ongediertebestrijder.

Een professionele ongediertebestrijder kan u de garantie bieden dat de mieren succesvol bestreden zullen worden,

wanneer u besluit zelf een bestrijding uit te voeren loopt u het risico dat het probleem zal terugkeren of dat u schade aan uw huis veroorzaakt.

Veel mensen erkennen dat het inschakelen van een ongediertebestrijder beter is, omdat u geen risico loopt op beschadigingen of de aanschaf van verkeerde bestrijdingsmiddelen.

Toch rijst hierbij wel vaak de vraag wat een ongediertebestrijder dan precies moet kosten. En of dit verschil het waard is.

De kosten van een professionele ongediertebestrijder

De kosten van het inschakelen van een ongediertebestrijder lopen uiteen.

Hoewel over het algemeen gesteld kan worden dat de prijs van een ongediertebestrijding meevalt hangt alles af van de specifieke situatie.

Leidend hierbij is vooral de omvang van het probleem, hoe langer u wacht met een bestrijding, hoe groter het probleem zal worden.

Vanzelfsprekend zijn hier dan ook hogere kosten aan verbonden.

De beste manier om achter de kosten van een mierenbestrijding te komen is dan ook door contact op te nemen met een ongediertebestrijder waarbij u een vrijblijvende offerte opvraagt.

De offerte geeft u inzicht in de totale kosten van de bestrijding, waarna u een afweging kunt maken of u deze wilt laten uitvoeren of liever zelf aan de slag gaat.

Om in contact te komen met een ongediertebestrijder bij u uit de buurt, kunt u contact opnemen via het contactformulier via deze link.

Ook kunt u ervoor kiezen om telefonisch contact op te nemen met een ongediertebestrijder, in dit geval wordt u verzocht het telefoonnummer te bellen onder aan deze pagina.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed