Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
mieren overlast

Mieren overlast in huis

Mieren

De meeste mensen vinden het absoluut niet fijn wanneer ze mieren in hun omgeving ontdekken. Mieren overlast in huis of in de tuin is dan ook een welbekend en vervelend probleem.

Op zich zijn mieren nuttige insecten als ze maar in het bos, park of elders verblijven, maar liever geen mieren overlast in de buurt van ons huis. Laat staan in onze woningen.

In de winter zien we weinig van deze dieren, maar zodra de zon begint te schijnen en de temperatuur in de lente weer wat oploopt, worden de mieren actief. Ze werken aan het bouwen van hun nesten en zorgen voor de uitbreiding van hun territorium.

Hieronder leggen we uit wat mieren overlast is en wat u hier tegen kunt doen.

Mieren overlast

Af en toe een paar mieren in de tuin is geen enkel probleem. Ze zijn zelfs nuttig, omdat ze tuinafval en dode insecten opruimen. Maar zodra er veel mieren in de tuin komen of wanneer de mieren binnenshuis dreigen te komen, is het belangrijk om in te grijpen.

Waarom?

Meestal kunnen mieren echt geen kwaad, maar als u veel mieren in uw omgeving hebt kunnen ze zeker wel voor mieren overlast zorgen. Zo verspreiden mieren bladluizen die schadelijk zijn voor sommige planten, ze verwijderen zand onder terrastegels waardoor deze tegels los kunnen raken en tenslotte is het zeer onhygiënisch als mieren in aanraking komen met ons voedsel.

Mieren overlast op terras

Mieren overlast wilt u liever niet zien op uw terras. Verzakte terrassen door de mierenkolonies die er nesten onder gebouwd hebben zijn meer dan hinderlijk. Mieren houden er vaak wel van om onder het terras hun nesten te bouwen. De stenen houden namelijk warmte vast en verminderen de verdamping. Een ideale temperatuur en omgeving voor mieren.

U herkent hun aanwezigheid door de hoopjes zand die de mieren naar buiten hebben gewerkt. Dit doen ze om ruimte te creëren voor het vergroten van hun nest.

Het is mogelijk om de mieren te bestrijden door kokend water over de zandhoopjes te gieten, maar er is een grote kans dat ze toch weer terugkomen. Het kokend water bereikt namelijk nooit alle delen van het mierennest, omdat dit uit vele gangenstelsels bestaat. Slechts een gedeelte van het nest wordt dus vernietigd door kokend water, en de mieren zullen dit gedeelte snel weer herstellen.

Heeft u telkens weer mieren overlast op het terras, schakel dan liever een ongediertebestrijder in.

Last van mieren in de keuken

Wat is er erger dan mieren in de keuken? De meeste mensen zullen dit ontzettend vies vinden en willen hier zo snel mogelijk van af.

Voor mieren is het vrij eenvoudig om binnen te komen in onze huizen. Ze hebben maar hele kleine openingen nodig om binnen te komen. Ze kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk onder de deur door kruipen.

Mieren zijn op zoek naar voedsel en vinden dit vaak wel in onze keuken en op deze manier krijgen wij last van mieren in de keuken. Ze zoeken dit voedsel voor zichzelf en ook voor de rest van hun kolonie. Omdat ze de rest van de kolonie ook willen laten profiteren van deze voedselbron, laten ze een geurspoor achter waardoor andere mieren ook op het voedsel af komen.

Dus ook al maakt u het aanrecht of een andere plaats waar u de mieren vond schoon, de mieren zullen toch weer terugkomen op diezelfde plek als gevolg van het reukspoor.

Meestal vinden de mieren op deze manier wel weer iets anders om te eten in de keuken. Om deze reden kan het lastig zijn om de mieren kwijt te raken uit de keuken. Het is belangrijk om alle mieren die u ziet in de keuken direct te verwijderen en daarnaast is het van groot belang om de looproute met een afwasmiddel te behandelen zodat de mieren het loopspoor niet meer ruiken.

mieren overlast

Last van mieren in huis

In de lente kan het zomaar gebeuren, u krijgt last van mieren in huis. Deze beestjes zijn op zoek naar voedsel en vaak vinden ze dit in onze woningen. Ze zoeken overal in de tuin, lopen alle kanten op en op deze manier komen ze soms ook binnen.

Uiteraard wilt u zo snel mogelijk van deze mieren overlast af en probeert u van alles om de mieren te verwijderen. Er zijn lokdozen te koop en er zijn nog wel wat manieren om te proberen de mieren kwijt te raken. Maar heeft u echt last van mieren in huis en komen ze steeds terug, dan kunt u beter contact opnemen met een ongediertebestrijder.

Last van mieren in de tuin

In de tuin hoeven de mieren niet altijd een probleem te vormen. Heeft u echter veel last van mieren in de tuin en gaat het terras bijvoorbeeld verzakken, dan moet u de overlast van de mieren wel echt aanpakken.

U kunt het zelf proberen door bijvoorbeeld kokend water te gieten op de plaats waar het zand omhoog komt of u kunt een aantal lokdozen kopen, maar als u op deze manier de mieren niet kwijt raakt, kunt u het beste de ongediertebestrijder inschakelen. Deze methoden werken vaak maar half waardoor maar een gedeelte van het probleem wordt verholpen.

Ongediertebestrijder

De ongediertebestrijder is gespecialiseerd in het verwijderen van mieren en mierennesten en kan u zeker definitief van het probleem van de mieren overlast afhelpen.

Wilt u dat wij u helpen bij mieren overlast? Bel dan met het nummer hieronder of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed