Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
mieren uitroeien

Mieren uitroeien

Mieren uitroeien het kan soms een hele klus zijn. Wanneer deze beestjes de weg naar uw woning hebben gevonden kan dit voor veel overlast zorgen.

Er zijn allerlei manieren om de mieren uit te roeien, maar eenvoudig is het vaak niet. Veel methoden werken niet, of maar half.

Mieren uitroeien is wel noodzakelijk, want het is beslist niet hygiënisch om deze zwarte beestjes in uw woning te hebben. Ook in de tuin kunnen ze schadelijk en lastig zijn.

Mieren

In de winter zult u weinig last hebben van deze insecten, maar zodra de zon weer wat vaker gaat schijnen en de temperaturen in de lente oplopen, worden de beestjes wakker en gaan aan het werk.

Net als veel andere dieren bouwen de mieren in de lente hun nesten en breiden ze hun territorium uit.

Nuttig en schadelijk

Op zich zijn mieren nuttige beestjes, omdat ze tuinafval en dode insecten opruimen. Maar in uw woning of in uw tuin kunnen ze helaas ook veel schade aanrichten.

Denk hierbij aan verzakte terrassen doordat de mieren hun nesten eronder hebben gebouwd.

Een ander probleem dat de mieren in de tuin kunnen veroorzaken, is het verspreiden van, voor planten schadelijke, bladluizen. Zij beschermen deze luizen namelijk door hun natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes te doden.

Mieren uitroeien moet u dus doen wanneer de overlast hiervan zo groot wordt, dat dit echt vervelende problemen met zich mee gaat brengen. Enkele mieren in de tuin of in huis kunt u gerust laten lopen.

Mierennest

Mieren leven altijd in kolonies welke bestaan uit een koningin, werksters, jonge mannetjes en jonge koninginnen. De meeste mieren die u tegenkomt in uw tuin of in uw woning zijn de werksters. Hier zijn er namelijk het meeste van.

Deze werksters hebben allemaal een verschillende taak zoals de omgeving verkennen, voedsel zoeken, het nest onderhouden of ze zijn soldaat.

Mieren bouwen hun nesten het liefst in de grond of in holle bomen. Als de ondergrond maar zacht is. Bovendien houden mieren van warmte en vocht, waardoor het onder de stenen op uw terras een ideale plek voor hen kan zijn. Hierdoor kan mieren uitroeien wel een extra lastige opgave zijn.

Mieren uitroeien

Komt u er achter dat er een mierennest of zelfs meerdere mierennesten in uw tuin gemaakt zijn, dan moet u dit mierennest uitroeien.

Er zijn een aantal manieren waarop een mierennest uitgeroeid kan worden, maar niet alle opties zijn even effectief.

Wanneer u last blijft houden van mieren in de tuin en het mierennest uitroeien wordt echt een probleem, neem dan zeker contact op met de ongediertebestrijder.

Hoe een mierennest uitroeien?

Een oude methode om een mierennest te verwijderen, is het gieten van liters kokend water over de nestuitgangen. Dit moet dan enkele dagen achter elkaar worden herhaald.

De werking van deze methode is echter twijfelachtig. Het mierennest gaat vaak diep de grond in en verspreid zich onder de grond onder meerdere tegels. Het water bereikt vaak nooit alle delen van het nest. Zodra het water is opgedroogd, zullen die mieren zich weer een weg naar buiten banen.

Daarnaast zijn er ook lokdoosjes die bij het nest geplaatst kunnen. Dit zal die mieren die hier bij in de buurt komen doden, maar zal het nest niet vernietigen.

Een andere mogelijkheid om een mierennest uit te roeien is het verplaatsen van het nest. U schept het nest op met een grote schep en brengt het naar een andere plaats waar het nest niet schadelijk zal zijn.

Een andere optie is om bloempotten met aarde te vullen en deze omgekeerd op de nesten te zetten. De mieren maken hun nest dan in de potten, hun eitjes bevinden zich uiteraard ook in de pot en u kunt de pot pakken en het hele nest is verdwenen.

Dit zijn echter allemaal huis- tuin en keuken middeltjes en de werking ervan is niet zeker. Heeft u veel overlast van mieren en komt u hier maar niet vanaf? Laat dan mieren uitroeien door een professionele ongediertebestrijder.

Mieren uit huis houden

Als het gaat om mieren uitroeien, is preventie eigenlijk het allerbelangrijkste. Mieren komen vooral af op zoet voedsel. Zorg er daarom voor dat ze dit niet in uw huis kunnen vinden.

Ruim etensresten snel op en bewaar voedsel in dichte verpakkingen. Sluit afvalemmers heel goed af en laat zeker niet de hele nacht de vuile vaat op het aanrecht staan.

mieren uitroeien

Geurspoor van mieren

Als u een enkele mier in uw woning aantreft, moet het nog redelijk makkelijk zijn om de mieren uit te roeien en de rest van de mieren uit huis te houden.

De mier die het voedsel in uw keuken gevonden heeft, zal een geurspoor aanleggen van uw keuken naar het nest. Op deze manier kunnen ook de andere mieren heel eenvoudig de weg naar uw keuken vinden.

Ook al verwijdert u het voedsel, de mieren komen toch terug via dit geurspoor. Het is daarom essentieel om deze looproute goed schoon te maken met bijvoorbeeld afwasmiddel.

Mieren uitroeien met behulp van een ongediertebestrijder

Blijft u echter last houden van de mieren of u bent u op zoek naar advies over mieren uitroeien, neemt u dan contact op met een professionele ongediertebestrijder. Deze weet precies hoe de beestjes verwijderd moeten worden en komt eventueel langs om de mieren uit te roeien. U kunt contact opnemen met een ongediertebestrijder door te bellen met het nummer hieronder of een aanvraagformulier in te vullen op de website.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed