Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
mieren verdelgen

Mieren verdelgen

Mieren verdelgen is een klusje waar u in de lente en in de zomer nog weleens druk mee kan zijn.

In de winter heeft u geen last van de mieren, meestal zijn ze in deze koude maanden van het jaar zelden te zien. Maar helaas, zodra de zon weer meer kracht krijgt, de temperatuur omhoog gaat en de lente dus in aankomst is, worden de mieren wakker.

En vaak gebeurt het dan dat u aan het werk moet om de mieren te verdelgen.

Mieren overlast

De reden waarom mieren regelmatig in de buurt van mensen, huizen en bedrijven komen, is niet moeilijk aan te wijzen.

Uiteraard hebben deze kleine beestjes ook voedsel nodig en vaak kunnen ze dat in en rond onze woningen prima vinden. Er hoeft maar een mier te zijn die de weg vindt naar uw keuken en daar wat voedselresten tegenkomt, of daarna komen er horden mieren bij u naar binnen.

Mieren leggen namelijk een geurspoor aan van de voedselbron naar hun nest, zodat hun soortgenoten ook feilloos de weg naar het eten weten te vinden. Mieren verdelgen is hierdoor extra lastig.

Mieren buiten

Ook in onze tuinen is het vaak fantastisch voor de mieren. In de lente bakenen ze hun territorium af en bouwen ze weer nieuwe nesten. Warmte is hierbij zeer belangrijk.

Nu is het zo dat veel mensen een terras in hun tuin hebben dat vol ligt met stenen. Deze stenen houden de warmte goed vast en gaan verdamping juist tegen. Om deze reden vinden mieren het heerlijk om onder deze stenen hun nesten te bouwen.

Schade in de tuin door mieren

Misschien denkt u : wat maakt het uit, wat van die mieren in de tuin. Het zijn tenslotte ook nog nuttige beestjes en zolang ze maar niet binnen komen is het prima.

Het is waar dat mieren nuttig zijn.

Ze zorgen ervoor dat er heel wat insecten uit onze tuinen worden opgeruimd.  Ze kunnen echter ook schade aanbrengen in de tuin door het verspreiden van bladluizen waar veel van uw planten niet blij mee zullen zijn.

Ook kan het schadelijk voor het terras zijn wanneer de mieren hun nesten hieronder bouwen. Het terras kan hierdoor zelfs gaan verzakken.

Het is daarom noodzakelijk om actie te ondernemen en de mieren te verdelgen als u hier last van heeft.

Mieren binnen

Het is dus nodig om mieren buiten in de tuin te verdelgen, zeker wanneer ze in grote aantallen in uw tuin aanwezig zijn. Maar nog vervelender is het wanneer de mieren binnenkomen.

Vaak zullen ze de keuken opzoeken en zo kunt u ze tegenkomen op uw aanrecht, op de eettafel of zelfs ook in uw keukenkastjes.

Het is uiteraard heel onhygiënisch (en gevaarlijk voor de gezondheid) wanneer de mieren in aanraking komen met uw voedsel. Ook binnen is het daarom zeker noodzakelijk de mieren te verdelgen.

Mieren voorkomen

Preventief een aantal maatregelen nemen, kan voorkomen dat u in de lente of de zomer druk bent met het mieren verdelgen.

Probeer zeker in het voorjaar en de zomer geen etensresten achter te laten. Ruim de borden en bekers die zijn gebruikt na die tijd direct op of was ze af.

Zorg ervoor dat voeding goed afgesloten is in dozen, zakjes, enz. Op deze manier kunnen de mieren er niet bij komen. Controleer ook of de afvalemmers goed zijn afgesloten.

Geurspoor verwijderen

Is er onverhoopt toch een mier naar binnengekomen, verwijder dan zo snel mogelijk het geurspoor. Alleen het voedsel waar de mier op af kwam verwijderen is niet voldoende.

Andere mieren zullen toch naar binnenkomen, omdat ze het aangelegde reukspoor volgen. U kunt het spoor verwijderen door goed schoon te maken met afwasmiddel. Op deze manier kunt u waarschijnlijk nog voorkomen dat u een mierenplaag in uw huis krijgt.

Mieren verdelgen in huis

Is er sprake van een mierenplaag in huis, dan is mieren verdelgen noodzakelijk. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen.

Er zijn bijvoorbeeld mierenlokdoosjes te koop waardoor het soms lukt om de mieren uit uw woning te verwijderen. Helaas werkt dit in veel gevallen niet en zullen slechts enkele mieren gedood worden.

Daarnaast is het ook van het grootste belang om uw huis en vooral de keuken zeer schoon te houden.

Zorg dat er geen voedselresten aanwezig zijn waar de mieren op af kunnen komen. Blijft u last houden van mieren in uw woning, neem dan contact op met de ongediertebestrijder. Deze zorgt op een professionele wijze voor het verdelgen van de mieren in huis.

mieren verdelgen

Mierenplaag verdelgen

Het kan ook noodzakelijk zijn dat u een mierenplaag buiten moet verdelgen. Ook dan zijn er verschillende opties waaruit u kunt kiezen.

Het kan soms helpen om het nest van de mieren op te sporen en hier kokend water over te gooien. Vaak is het nest zo groot en zit het zo diep dat dit slechts een gedeelte van het nest vernietigd. De mieren zullen een aantal uren later weer in uw woning of tuin rondlopen.

Er zijn nog een aantal andere manieren om een mierenplaag te verdelgen. Hieronder leest u er nog een aantal.

Hoe mieren verdelgen?

Allereerst is het van belang om het probleem bij de kern aan te pakken. Maak van uw tuin en uw huis geen geschikte woonplaats voor mieren.

Laat dus geen voedselresten slingeren, maar ruim goed op en maak perfect schoon.

Verder kunt u buiten mierenpoeder strooien om de mieren te verdelgen.

Meer diervriendelijkere middelen voor mieren verdelgen zijn koper, uien, knoflook, koffiedik en peper. Hier hebben de mieren een hekel aan.

Hiermee houdt u de mieren op afstand. U kunt hiermee niet het nest vernietigen of de mieren doden. Bovendien zullen de beestjes op den duur wennen aan deze geuren.

Mieren laten verdelgen

Lukt mieren verdelgen niet en blijven de insecten terugkomen, neem dan contact op met de professionele ongediertebestrijder.

U kunt op de website een formulier invullen of u pakt even te telefoon. U kunt bellen met het nummer onderaan deze pagina.

De ongediertebestrijder zal het mieren verdelgen op een deskundige en definitieve wijze voor u verrichten.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed