Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Mierenbestrijding

Mierenbestrijding

Heeft u last van mieren? Op deze pagina leggen we u meer uit over mierenbestrijding.

Mieren zijn insecten die over de hele wereld voorkomen. Ze kunnen zowel binnen- als buitenhuis voor heel wat problemen zorgen.

Het is moeilijk om in te schatten wanneer het tijd is om in te grijpen en ook welke de beste manier is om zo vlug mogelijk van de mieren af te geraken. U heeft last van mieren, wat kunt u doen?

Mierenbestrijding in huis

Mieren kunnen voor veel overlast zorgen in huis. Het probleem zit hem niet in het wegkrijgen van één mier, maar in het bestrijden van de hele kolonie. Ze zijn niet alleen vervelend, maar ook erg onhygiënisch en daarom is het belangrijk dat u direct tot actie overgaat.

Er zijn dingen die u zelf kunt doen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om in uw huis geen voedsel te laten rondslingeren, mieren komen hierop af. Ook pakjes suiker of een pot honing in de kast moeten goed afgesloten zijn als u geen mieren naar uw kasten wilt lokken.

Als u kunt zien waar de mieren vandaan komen kunt u een trucje toepassen om het geurspoor te wissen.

Mieren ruiken veel beter dan ze zien en vinden hun familieleden terug door hun spoor te ruiken en te volgen. Met een kaneelstokje, uiensap of wat lavendel geraakt hun reukvermogen in de war.

Hierdoor zullen ze het spoor naar uw huis niet meer terugvinden en dit kan soms helpen. Natuurlijk werkt dit niet als u reeds last had van een grote hoeveelheid mieren. Dan moeten er andere maatregelen getroffen worden.

Het is belangrijk om te weten met welke mier u precies te maken heeft. Het is zeer waarschijnlijk dat het een gewone soort mier, een inheemse mier, is.

Deze vallen makkelijk te bestrijden door professionele mierenbestrijding.

Zijn de mieren in uw huis echter opvallend kleiner dan de ‘gewone’ mier, ongeveer drie millimeter, dan heeft u te maken met een tropische mier en kunt u het best zo snel mogelijk een bestrijdingsbedrijf contacteren. Deze mier maakt zijn nest namelijk vaak in uw huis.

De gemakkelijkste manier om mieren te bestrijden is dus om een mierenbestrijding professional te contacteren. Zij zijn professioneel bezig met het bestrijden van mieren in huis en weten precies welke stappen er ondernomen moeten worden zodat de mieren nooit meer terugkomen.

Mierenbestrijding buiten

Veel mensen zien niet veel kwaad in een grote hoeveelheid mieren die in de tuin leven. Toch kan u ook buiten veel problemen ondervinden met deze beestjes.

Mieren verspreiden bladluizen die schadelijk zijn voor uw planten. Bovendien beschermen ze de bladluis door hun natuurlijke vijanden zoals het lieveheersbeestje en de larve op te eten.

Ze zijn onhygiënisch zoals al eerder gezegd en maken zand onder tegels of tussen muurspleten los waardoor er vernieling van de bestrating en buitenmuren kan plaatsvinden. Ook kunnen mieren in grote getale aanwezig zijn in uw gazon, waardoor u er niet meer op kunt liggen, of uw kinderen en niet meer op kunnen spelen.

Ook buiten is het belangrijk om geen voedsel te laten rondslingeren, maar ook zeker geen vuilbakken of vuilzakken te laten openstaan. Hierdoor lokt u de mieren, net als binnen in uw huis, naar uw tuin.

U kunt met mierenverdelger te werk gaan, maar als u kleine kinderen of huisdieren heeft rondlopen is vergif in de tuin vaak geen goed idee. Mierenverdelger is meestal te verkrijgen in de vorm van een spuitbus en is hier bovenop ook zeer milieu-vervuilend.

De lavendel, kaneelstokjes en uiensap gaan buiten weinig effect hebben omdat de tuin de natuurlijke biotoop is van mieren en ze kunnen zich dus vanzelfsprekend beter oriënteren.

Als u weet waar het nest is, maakt dit het bestrijden al weer een stuk gemakkelijker. U kunt bellen met een mierenbestrijdingsdienst. We zullen u vragen de mier waarmee u te maken heeft te beschrijven.

Zo kunnen wij u meer informatie geven en duidelijke richtlijnen met stappen die u kan ondernemen. Als u merkt dat dit niet helpt dan kan u een mierenbestrijding bij uw thuis aanvragen waarbij er snel en nauwkeurig wordt gewerkt zodat u hier geen last meer van heeft.

Een mierenbestrijder inschakelen lijkt misschien overbodig en vrij extreem, maar we zien vaak dat wanneer mensen zelf aan de slag gaan, het probleem meermaals terugkeert. Dat wilt u natuurlijk vermijden en dus is het beter om het van de eerste keer goed te doen.

Mierenbestrijding

Hoe gaat een mierenbestrijding in zijn werk?

Veel mensen hebben een vertekend beeld van wat een professionele mierenbestrijding precies inhoudt. We schatten eerst en vooral de situatie in door te kijken met welke mier u te maken heeft. Dan kiezen we een gepaste verdelg-methode en passen deze dan toe.

Er wordt heel subtiel en discreet te werk gegaan. De behandeling is ook zeer veilig, zowel voor uw omgeving, als voor uw gezin en/of huisdieren.

U zal geen hinder in uw dagelijkse patroon ondervinden tijdens en/of na de bestrijding. Een mierenbestrijding neemt relatief weinig tijd in beslag en de kans dat u hierna nog last heeft van mieren is miniem.

Zelf te werk gaan is een optie, maar we zien vaak dat de mieren dan terugkeren en hiermee wordt het probleem alleen maar groter.

Tenslotte zijn tips als ‘kokend water in het nest gieten’, ‘een spuitbus kopen’ of andere tips van grootmoeder het proberen waard, maar als u echt zekerheid wilt is een professioneel bedrijf dat dagelijks met de bestrijding van insecten bezig is en dit al jaren doet, toch betrouwbaarder.

Heeft u na dit artikel nog vragen over mieren of over hun bestrijding, aarzel dan niet om te bellen via het nummer hieronder en dan helpen wij u zeer graag verder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed