Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Mierennest bestrijden

Mierennest bestrijden

Een mier is een deel van een enorm sociaal netwerk. Mieren leven in kolonies met misschien wel 40 000 leden. Maar mieren zijn ook lastig en daarom bestrijden we ze.

Een mierennest bestrijden kan op diverse manieren.

Huishoud-bestrijdingsmiddelen zijn slecht voor het milieu en meestal niet bedoeld om mierennesten te bestrijden. Dus maakt u alleen de mieren dood die u kunt zien.

En het nieuws is…

Een aantal dagen later lijkt het mierennest gewoon weer terug te zijn. Een mierennest vinden is niet zo eenvoudig als het lijkt. In de eerste plaats zijn de mieren die u in de keuken ziet lopen niet de belangrijkste leden van de kolonie, dat is de koningin.

Die mieren doodmaken is zo goed als nutteloos.

Het mierennest is bijna nooit gelegen op het punt waar de mieren het huis binnenkomen.

Mierennest bestrijden in huis; wat moet u weten?

Een mierennest verdelgen is geen eenvoudige klus. Daarom kunnen we het beste eerst zo veel mogelijk te weten komen over de mieren. Mieren behoren tot de orde van de Hymenoptera en zijn dus familie van de wespen en de bijen.

Ze hebben eenzelfde soort sociale structuur.

De rol van de koningin is heel eenvoudig, eieren leggen. Maar daarna komt het ingewikkelde deel van het leven in een mierenkolonie. De werker mieren zijn de hele dag, dag in dag uit bezig met het beschermen en verzorgen van de koningin, die eieren en de jonge mieren die daaruit voortkomen.

Maar er zijn ook werker mieren die alleen maar voedsel zoeken, voor de koningin, haar jongen en de andere mieren in de kolonie. Dat zijn vrouwelijke mieren die echter geen rol spelen in het reproductive systeem van het mierennest. Hun rol is alleen maar het zoeken naar voedsel.

En wat te denken van de soldaten. Die hebben speciaal grotere kaken om het mierennest, de kolonie dus, te verdedigen tegen indringers. Maar ook de soldaten mieren zijn onvruchtbare vrouwtjes.

Mannelijk, vruchtbare mieren spelen maar een rol in het ingewikkelde leven van een mierenkolonie, ze mogen de eitjes van de Koningin bevruchten. Hierna overlijden ze meestal.

Mierennest verdelgen zelf doen of laten doen?

Het mierennest bestrijden kunt u beter niet zelf doen. Zoals al eerder beschreven, meestal werkt dat niet.

Een mierennest in ons land ligt gewoonlijk onder de grond in een gebied dat doet denken aan een bos.

Dat kan een echt bos zijn, maar ook een aantal bomen en lage struiken op een veldje is al voldoende. Wat de mieren nodig hebben, voedsel, moet in de omgeving voorkomen.

Ze eten meestal nectar, zaden, schimmels of insecten. Echter, sommige species hebben een ongewoon dieet. Leger mieren kunnen jagen op reptielen, vogels of zelfs kleine zoogdieren.

Zijn de bomen en struiken vruchtdragend en hebben ze bloesems? Ideaal voor een mierennest. De sappen en zaden die de vruchten produceren, de schimmels die het einde betekenen voor die lekkernij zijn het voedsel voor de mierenkolonie.

Heeft u deze bomen in de tuin? Dan is de kans op een mierennest in de tuin erg groot. Een mierennest verwijderen is in dat geval aan te raden, omdat ze uw tuin kunnen aantasten, en als ze in uw woning komen ook uw voedsel.

Zijn mieren in Nederland schadelijk?

Insecten, wormen en zelfs grotere dieren worden door een mierenkolonie allemaal omgezet in voedsel. Mieren zijn dus eigenlijk helemaal niet schadelijk, alleen maar lastig.

Farao mieren kunnen wel veel schade veroorzaken, vooral omdat ze veel kleiner zijn als onze gewone tuinmier. Hoewel deze mieren oorspronkelijk uit Afrika komen zijn ze in ons land inmiddels ingeburgerd.

De Farao mieren kunnen door kiertjes en gaatjes komen op plekken waar u ze liever niet ziet, zoals in de keukenkastjes.

Mieren kunnen met hun ontlasting en hun urine ons voedsel besmetten, en voedselvergiftiging veroorzaken. In die zin zijn ze dus wel schadelijk.

Mierennest bestrijden

Mierennest bestrijden

Mieren kunnen steken en bijten en met zuur spuiten, maar zullen dat alleen doen om zich te verdedigen, en natuurlijk om het nest te verdedigen. Een mierennest bestrijden is daarom een riskante aangelegenheid, de steken en beten kunnen door het zuur dat mieren gebruiken, pijnlijk zijn.

Ga dus niet op uw eigen houtje een mierennest te lijf, zorg ervoor dat u professionele hulp inroept.

De kosten van een mierennest bestrijden

De kosten van een mierennest bestrijden hangen sterk af van de omvang van het probleem en de locatie waar het nest zich bevindt. Hierdoor is het lastig om een indicatie te geven van de kosten van een mierennest bestrijden.

Wel kunnen we u beter helpen als u het probleem beschrijft aan een van onze bestrijders. Vervolgens kan een indicatie van de kosten gemaakt worden en kan er eventueel bestreden worden.

U kunt hiervoor vrijblijvend bellen met het nummer onder dit bericht of direct een offerte aanvragen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed