Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
mierenplaag bestrijden

Hoe kunt u een mierenplaag bestrijden?

Mieren zijn sociale insecten die in kolonies leven. Dit zorgt er voor dat u al snel een overvloed aan mieren krijgt. Ze zijn namelijk nooit alleen. Een mierenplaag bestrijden is niet altijd evident.

In dit artikel vindt u informatie over mieren en de beste manieren om een mierenplaag te bestrijden.

Mieren

Mieren bestaan in allerlei kleuren en afmetingen. Maar iedere kolonie heeft min of meer dezelfde structuur. Een kolonie heeft altijd een koningin, mannetjes en werksters.

De koningin is de leider van de kolonie. De mannetjes dienen enkel om voort te planten en zijn een kort leven beschoren. De werksters zijn de spil van de kolonie.

Dit zijn vermoedelijk ook de exemplaren die u zelf ziet verschijnen op het aanrecht.

Oorzaak mierenplaag in huis

Mieren maken gebruik van feromonen sporen om de weg te vinden. Iedere mier verspreidt een specifieke geur eigen aan zijn of haar kolonie. Wanneer de mieren eenmaal een bron van voedsel opgespoord hebben, wordt er een spoor naar de voedselbron geproduceerd waar de mieren telkens opnieuw zullen zoeken naar voedsel.

Dankzij dit spoor wordt u al snel opgezadeld met een ware mierenplaag in huis.

Etensresten en zoetigheid zijn de favoriete maaltijd van mieren en dat maakt dat uw keuken een hotspot is voor deze insecten. Maar het is niet zo dat het nest zich altijd bevindt waar u de meeste insecten waarneemt. De mierenplaag oorzaak is dus vaak terug te vinden in uw keuken of in de buurt van de vuilnisbakken.

Mieren zijn niet alleen irritante kruipende beestjes die u liever niet ziet verschijnen. Ze zijn ook erg onhygiënisch en brengen een heel gamma bacteriën mee naar binnen. Dat is een goede reden om snel komaf te maken met de invasie.

Maar hoe kan u best een mierenplaag bestrijden?

Hoe vindt u het epicentrum van de mierenplaag in huis?

Wanneer u last heeft van een mierenplaag in huis, moet u eerst en vooral de locatie van het nest vinden. Deze nesten kunnen zich op allerlei moeilijk vindbare plaatsen bevinden. Mede hierdoor is een mierenplaag bestrijden een lastige klus.

In de tuin zal u zeker en vast enkele mieren terugvinden. Wanneer de mierenplaag in huis ontstaat, is het andere koek.

Een mierennest kan zich in een spouwmuur of onder de vloerbekleding bevinden. Wanneer het nest goed verstopt is, wordt het een stuk moeilijker om het nest te lokaliseren en doet u er goed aan een gespecialiseerde firma in te huren om de mierenplaag te bestrijden.

mierenplaag bestrijden

Wat te doen tegen mierenplaag?

Er bestaan allerlei middeltjes om een mierenplaag in huis of een mierenplaag in spouwmuur te bestrijden. Zo zijn er middeltjes uit grootmoeders tijd, zoals kokend water. Voor de dierenvriend is er ook de mogelijkheid om het nest in zijn geheel te verplaatsen, wat minder evident is.

Een andere manier om een mierenplaag in huis te bestrijden, zijn bestrijdingsmiddelen. Zo bestaan er lokdoosjes, korrels en poeder om de beestjes uit uw huis te verjagen. Deze middelen zijn niet altijd een even groot succes. Afhankelijk van de locatie van het nest, kunt u gebruik maken van deze technieken.

Wel willen we hierbij vermelden dat zelf het mierennest verwijderen vaak niet lukt. Kokend water vernietigd bijvoorbeeld maar een gedeelte van het nest. Een dag later zal het daarom weer net lijken of het hele nest weer terug is.

Hetzelfde geldt voor lokdoosjes. Dit zal mieren lokken en deze doden, maar hierdoor zal nooit het nest bestreden worden. Hiervoor zijn andere oplossingen nodig.

Mierenplaag bestrijden

Wanneer u last hebt van een echte mierenplaag in huis, een mierenplaag in spouwmuur of een mierenplaag in uw tuin of op uw gazon en wil u deze mierenplaag bestrijden, dan kan u best contact opnemen met een gespecialiseerde firma.

Ongediertebestrijders zijn ervaren en kundig in het opsporen en vernietigen van mierennesten. In dit geval bent u zeker dat u verlost bent van dit ongemak.

Een mierenplaag bestrijden is niet altijd gemakkelijk. Doe dus beroep op een gespecialiseerde firma om zeker te zijn dat er grondig werk geleverd wordt.

Wilt u in contact komen met een lokale bestrijder om de mogelijkheden te bespreken? Bel dan met het nummer hieronder, of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed