Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
mieren in huis

Mierenplaag in huis

Af en toe een mier in huis is zo’n probleem nog niet, maar helaas blijft het daar vaak niet bij. Wanneer u soms eens een mier aantreft in huis, is er geen nood aan de man, maar als er vaak meerdere mieren in uw woning rondlopen kunt u toch echt wel spreken van een mierenplaag in huis.

Op deze pagina leggen we uit hoe u een mierenplaag in huis kunt voorkomen en bestrijden.

Oorzaak van een mierenplaag

De reden waarom een mier vaak gevolgd wordt door een hele stroom van mieren, is dat deze beestjes een reukspoor achterlaten. Zodra de winter voorbij is en de temperatuur weer wat omhoog gaat, komen de mieren in actie en gaan op zoek naar voedsel.

Zitten de mieren bij u in de tuin, bijvoorbeeld onder de terrastegels, dan is er een grote kans dat er ook een keer een insect de weg naar binnen vindt. Daar is tenslotte vaak voedsel te vinden.

Deze ene mier laat een spoor achter, waardoor de andere soortgenoten hoogstwaarschijnlijk achter hem aan zullen komen.

En dan heeft u een mierenplaag in huis.

Mierenplaag in de keuken

Meestal treffen we de mieren aan in onze keukens. Daar is het meeste voedsel te vinden.

Het gebeurt soms dat er hele rijen mieren achter elkaar aan over het aanrecht lopen. Of u treft tientallen mieren aan op de keukenvloer.

Nog vervelender is het als de beestjes zelfs in de keukenkastjes kruipen. Wellicht liggen daar nog wat kruimeltjes waar ze dol op zijn.

Onhygiënisch

Het is niet alleen ontzettend vervelend en lastig om de kleine zwarte diertjes te zien lopen in de keuken, het is gewoon ook echt niet fris. De mieren komen in aanraking met ons voedsel en wie weet waar ze nog meer doorheen zijn gelopen met hun kleine pootjes.

Op deze manier kunnen ze bacteriën in uw huis brengen. Heeft u een mierenplaag in uw keuken, dan is het noodzakelijk deze zo snel mogelijk te bestrijden.

Mierenplaag in spouwmuur

Mieren komen niet alleen voor in de keuken, maar soms hebben mensen ook een mierenplaag in de spouwmuur. Het is vooral erg vervelend als de vrouwtjesmier een nest heeft gemaakt in de spouwmuur.

Dan kunt u zeker rekenen op een mierenplaag in de spouwmuur. Mieren zijn zo klein, dat ze door de geringste kiertjes kunnen kruipen. Hierdoor zijn ze moeilijk bereikbaar en dus ook lastig te bestrijden.

Mierenplaag in huis bestrijden

Het is duidelijk dat een mierenplaag in huis bestreden moet worden. Doet u niets, dan gaat het van kwaad tot erger en kunnen de beestjes ongestoord hun gang gaan in uw woning.

Er zijn gelukkig manieren genoeg om een mierenplaag in huis te bestrijden.

Mierenplaag wat te doen?

Heeft u last van een mierenplaag in huis, een mierenplaag in uw keuken of een mierenplaag in de spouwmuur, probeer hier dan zo snel mogelijk van af te komen. Hoe eerder u erbij bent, hoe minder groot de mierenplaag in huis kan worden.

Er zijn veel verschillende manieren waarop een mierenplaag in huis bestreden kan worden, maar als u last heeft van veel mieren in huis, is het beter om de ongediertebestrijder in te schakelen. Dan weet u zeker dat u de mieren echt kwijt raakt uit uw huis.

mierenplaag in huis

Tips tegen een mierenplaag

De allerbeste tip voor mierenplaag is het voorkomen van mieren in uw huis.

Soms valt er niets aan te doen en komen de beestjes gewoon binnen, maar een aantal preventieve maatregelen kunt u zeker wel treffen.

Als eerste is een schoon huis een goede verdediging tegen een mierenplaag in huis. Maak het aanrecht na het eten altijd goed schoon. Laat absoluut geen kruimels liggen, want hierdoor worden mieren aangetrokken. Ruim vieze borden en glazen direct op en laat ze geen uren op de tafel of op het aanrecht staan.

Zijn de mieren toch al binnengedrongen, dan kunt u proberen ze te bestrijden door middel van mierenlokdoosjes. De lokdoosjes zullen mieren naar zich toe trekken en het gif zal de mieren uiteindelijk doden. Helaas zal hierdoor niet het hele nest vernietigd worden. Enkel de mieren die in aanraking komen met het gif. Wilt u echt af van het mierennest in huis, dan zal deze methode niet afdoende zijn.

Belangrijk is ook om te proberen het geurspoor te doorbreken. Dit kan bijvoorbeeld met koffiedik, rode peper of eierschalen. Dit zijn een aantal tips voor mierenplaag die soms kunnen helpen.

Ongediertebestrijding

Heeft u toch nog steeds last van mieren en zit u met de vraag hoe u de mieren kunt verdelgen? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met de ongediertebestrijder.

Zij kunnen u advies geven of tips voor de mierenplaag en zo nodig komen zij bij u langs om de mieren te bestrijden. U kunt ons bellen voor advies met het nummer hieronder, of u kunt op de website een aanvraag formulier invullen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed