Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
vliegende mieren bestrijden

Vliegende mieren bestrijden

In de warmere zomermaanden heeft u kans dat u rondom uw woning te maken krijgt met vliegende mieren. Erg vervelend voor u en uw familie. Helaas komt u hier niet gemakkelijk vanaf. Vliegende mieren bestrijden is namelijk erg lastig.

U wilt dat de mieren wegblijven en het volgende jaar ook niet meer terugkomen. Vliegend zijn ze uitermate vervelend, maar ook lopende mieren willen we liever niet in huis of tuin.

Maar voor u aan het bestrijden begint, is het handig eerst wat meer te weten te komen over deze mieren. Waar komen ze zo ineens vandaan en waarom vliegen ze eigenlijk? Vervolgens zullen uitleggen hoe vliegende mieren bestrijden het beste gedaan kan worden.

Vliegende mieren, wat zijn dat?

Er zijn meer dan tienduizend soorten mieren en er zijn vele soorten die in een bepaalde periode vliegen. Zodra een mierenkolonie te groot wordt, legt de koningin een aantal eitjes die gevleugelde mannetjesmieren en koninginnen bevatten.

Zodra ze volgroeid zijn en op een warme dag vliegen ze massaal uit. Dit heet de bruidsvlucht. De bruidsvlucht is cruciaal voor het voortbestaan. Ineens vliegt het hele nest uit en vaak blijkt het een signaal naar andere nesten die dan ook allemaal uitvliegen.

In de zomerperiode van juli tot en met september, soms zelfs nog tot in oktober, kunt u zich als toverslag bij heldere hemel ineens middenin een vliegende mierenplaag bevinden. Vooral op drukkende dagen en na een regenbui is de kans groter.

De koninginnen paren tijdens de vlucht met één of twee mannetjes die vrijwel meteen na de daad sterven. De koningin vliegt door tot zij een geschikte plaats vindt voor een nieuwe mierenkolonie. Meestal eet zij de vleugels zelf op, soms vallen ze er vanzelf af.

Vliegende mieren bestrijden op een goede manier zal er dus ook voor zorgen dat koninginnen geen nesten meer kunnen bouwen om hun eitjes te leggen. Bij een goede bestrijding heeft u ook later dan ook geen last van mieren die overal langs kruipen.

Vliegende mieren bestrijden in huis

Vliegende mieren in huis zijn enorm vervelend. Het raam openzetten zodat dat ze naar buiten vliegen zal ijdele hoop zijn. Ze zijn op zoek naar elkaar, niet naar de buitenlucht.

De behoefte om dan met een insectendodend middel te spuiten of met een opgerolde krant rond te meppen zal verleidelijk zijn, maar of het definitief helpt is de vraag.

Er zijn heus middelen die werken en middelen die op het eerste oog geholpen hebben, waarna er tijdens de volgende bruidsvlucht wederom een vliegende mierenplaag uw huis en zijn inwoners zal teisteren.

Inwoners van een woonwijk in Leiden werden in de jaren ’80, ondanks meerdere (eigen) bestrijdingspogingen, zowel in de winter als in de zomer geplaagd door grote aantallen mieren, vliegend en lopend.

Tijdens onderzoek bleek deze miersoort zich overal tussen tegels en stenen verschanst te hebben. Na grondige bestrijding door een professioneel ongediertebestrijder werden zij eindelijk verlost van de steeds groter wordende, lopende en soms vliegende mierenplaag.

Als mieren in uw huis vliegen, betekent dit vaak dat de nesten ook goed verborgen in uw huis zitten. Ze zullen ook in uw huis weer een andere kolonie stichten, tenzij u ze voor bent.

Vliegende mieren bestrijden in huis laat u het best door een professional uitvoeren. Op die manier weet u zeker dat de mieren zijn gedood en geen kans krijgen terug te komen.

vliegende mieren bestrijden

Vliegende mieren bestrijden buiten

In juli 2014 werden op een vrijdagmiddag in Zuid-Holland verschillende dorpen en steden nog verrast door enorme zwermen vliegende mieren. Daar werd in de krant zelfs melding van gemaakt want de hele Haagse binnenstad zag zwart van de mieren.

Vliegende mieren gaan vooral steeds hoger in de lucht. Binnenin een woning gaat dat niet maar buiten hebben ze alle ruimte. Nesten kunnen daarom ook op grote hoogten ontstaan waardoor ze minder makkelijk te waarnemen zijn, maar toch erg lastig kunnen zijn.

Doordat koninginnen zich verspreiden en steeds hoger gaan om een eigen kolonie te stichten, kunnen ze overal terecht komen. Hoog in bomen of hangplanten, maar ook tussen het dak of kozijnen van uw huis.

Een mieren lokdoosje zet u niet eenvoudig op een hoge plek en als daar dan eenmaal een kolonie zit, krijgt u die niet eenvoudig weg. Daarnaast werken deze lokdoosjes vaak nauwelijks. Het is dus erg belangrijk ook vliegende mieren buiten te bestrijden om daar later zo weinig mogelijk last van te hebben.

Door de mogelijke hoogten waarop de koninginnen hun eitjes leggen is ook hier de beste keuze om voor een professioneel ongediertebestrijder te kiezen. Zij hebben de apparatuur en middelen om vliegende mieren doeltreffend te bestrijden. Binnen én buiten.

Bel met het nummer hieronder om direct vrijblijvend in contact te komen met een professionele bestrijder bij u in de buurt. Deze kan u effectief helpen met vliegende mieren bestrijden.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed