Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Mierennest bestrijden

Vliegende mieren

Vliegende mieren zijn zoals de naam al doet vermoeden, mieren die kunnen vliegen. Ze onderscheiden zich van gewone mieren omdat ze vleugeltjes op de rug hebben.

Vliegende mieren ontstaan wanneer een mierenkolonie groeit. Naar mate deze steeds groter wordt ontstaat op den duur overbevolking binnen de kolonie.

Wanneer er teveel mieren zijn legt de “mierenkoningin” eitjes die gevleugelde mieren voortbrengen.

De mieren vliegen uit om ergens anders het voortbestaan van de kolonie te garanderen, dit wordt ook wel de bruidsvlucht genoemd.

De bruidsvlucht ontketent vaak een kettingreactie van bruidsvluchten uit andere nesten. Op dat moment kunnen zich duizenden gevleugelde mieren verspreiden en voortplanten.

Wanneer de vliegende mieren zich steeds verder voortplanten kan in korte tijd lokaal een mierenplaag ontstaan.

Wanneer u zich op een dergelijke plek bevindt kunt u veel last ondervinden van vliegende mieren.

U doet er dan ook verstandig aan om in deze situatie de mieren zo snel mogelijk te laten bestrijden.

Wanneer komen vliegende mieren veel voor?

Vliegende mieren komen voornamelijk in de zomer voor. Omdat het vaak even duurt voor de nesten overvol raken ontstaan vliegende mieren meestal wat later in het seizoen.

In de periode van ongeveer juli tot en met september zijn de risico’s op vliegende mieren het grootst.

Toch zijn er ook verschillende voorbeelden geweest van situaties waarin woonwijken zomer en winter geteisterd werden door vliegende mieren.

Over het algemeen komt het echter vaker voor dat een vliegende mierenplaag zich in het zomerseizoen voordoet. Wees in deze periode dan ook extra alert.

Zijn vliegende mieren gevaarlijk?

In principe zijn vliegende mieren ongevaarlijk voor mensen. Dat betekent echter niet dat de mieren geen overlast kunnen veroorzaken.

Mieren houden van etenswaren, met name zoetigheid. U zult ze daardoor vaak aantreffen in de buurt van eten, dit is vaak de keuken.

Wanneer mieren op of in uw etenswaren gaan zitten zullen ze dit aanvreten en bijvoorbeeld uitwerpselen achterlaten. U kunt hierdoor gezondheidsrisico’s lopen.

Hoewel vliegende mieren in principe dus ongevaarlijk zijn is het verstandig om rekening te houden met de gezondheidsrisico’s.

Is het noodzakelijk vliegende mieren te bestrijden?

Het is absoluut noodzakelijk om vliegende mieren te bestrijden. Vliegende mieren zorgen er namelijk voor dat de hygiƫne in uw huis sterk wordt aangetast.

Door ervoor te zorgen dat uw etenswaren niet worden aangetast loopt u aanzienlijk minder risico op gezondheidsklachten.

Omdat vliegende mieren hier een gevaar voor vormen is het noodzakelijk ze zo snel mogelijk te bestrijden.

Hoe kunnen vliegende mieren het best bestreden worden?

Bij de bestrijding van mieren denken veel mensen aan een mierenlokdoosje.

Soms kan dit werken, maar wanneer u last heeft van een mierenplaag zullen een of meer mierenlokdoosjes niet al het bestrijdingswerk uit handen nemen.

Wanneer vliegende mieren is extreme hoeveelheden aanwezig zijn, planten zij zich ook een stuk sneller voort.

Mierenlokdoosjes zijn misschien voor een handjevol mieren doeltreffend maar zullen niet opgewassen zijn tegen de snelle toename van de vliegende mieren.

Ook andere bestrijdingsmiddelen zoals mierensprays zullen het probleem slechts lokaal aanpakken.

Om vliegende mieren succesvol te bestrijden is het noodzakelijk om het probleem bij de kern aan te pakken, het mierennest.

Om een mierennest te bestrijden zult u eerst moeten achterhalen waar zich deze precies bevindt. Dit is een zeer lastige opgave omdat de nesten vaak diep verscholen zitten onder de grond.

Als u eenmaal het nest heeft gevonden moet u vervolgens ook een doeltreffend bestrijdingsmiddel toepassen.

Omdat de gangenstelsels in de nesten zeer lang kunnen zijn is het lastig om alle mieren te bestrijden. U kunt bijvoorbeeld kokend water in het nest gooien, maar de kans is klein dat u alle mieren zult verdelgen.

Omdat het gangenstelsel in een mierennest allemaal vertakkingen heeft, kunnen zich in de zijvertakkingen nieuwe nesten bevinden waar u zeer lastig bij kunt komen.

Om vliegende mieren het meest doeltreffend te bestrijden is het dan ook raadzaam om een expert in te schakelen. Met de kennis en kunde van een ongediertebestrijder heeft u de garantie van het probleem af te zijn.

Een mierennest van vliegende mieren herkennen

Een mierennest bevindt zich vaak grotendeels onder de grond. Soms zijn ze echter herkenbaar aan een heuvel die boven de grond zichtbaar is.

Of u er nu uiteindelijk voor kiest om het nest te laten bestrijden of dit zelf te doen, in beide gevallen is het nuttig om te weten waar de bron van het probleem zich bevindt.

Is het noodzakelijk een ongediertebestrijder in te schakelen tegen vliegende mieren?

Het is noodzakelijk om een ongediertebestrijder in te schakelen bij een vliegende mierenplaag. Een ongediertebestrijder biedt namelijk veel voordelen ten opzichte van een eigen bestrijding.

Een groot voordeel van een ongediertebestrijder ten opzichte van een eigen bestrijding is dat er veel onduidelijkheid bestaat over de werking van bestrijdingsmiddelen.

De beste manier om een mierennest te bestrijden is niet algemeen bekend. Op internet staan vele manieren die mensen hebben toegepast maar geen van allen werkt helemaal goed.

Een ongediertebestrijder kent de bestrijdingsmiddelen goed en weet welke wel of niet doeltreffend zullen zijn in uw specifieke situatie.

U spaart hiermee kosten uit, u hoeft namelijk zelf geen bestrijdingsmiddelen te kopen waarvan de werking niet gegarandeerd kan worden.

Daarnaast biedt een ongediertebestrijder u de garantie dat het ongedierte succesvol bestreden zal worden. U heeft daarmee de garantie dat u spoedig van het probleem bent verholpen.

Ook is de kans dat een ongedierteplaag terugkeert na een professionele bestrijding zeer klein. U beperkt hiermee de risico’s op terugkeer van het probleem.

Wat zijn de kosten van een vliegende mieren bestrijding?

Kosten van een professionele mierenbestrijding lopen uiteen. Deze zijn namelijk afhankelijk van iedere specifieke situatie.

Vooral belangrijk hierbij is de omvang van het probleem. Hierbij geldt, hoe groter het probleem des te hoger de kosten.

Toch vallen de kosten van een ongediertebestrijding vaak erg mee. Een van de redenen hiervoor is dat er altijd een ongediertebestrijder bij u in de buurt gevestigd zit.

Door contact op te nemen met een ongediertebestrijder bij u uit de buurt kunt u een offerte laten opstellen.

U bepaalt vervolgens zelf of u met de offerte akkoord gaat, deze is dus geheel vrijblijvend.

U kunt via deze link in contact komen met een ongediertebestrijder bij u uit de buurt.

Wanneer u telefonische contact prettiger vind kunt u er ook voor kiezen onderstaand telefoonnummer te bellen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed