Mieren in huis bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0298504

Bel ons direct

085 - 029 8504

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
mieren bestrijden

Wat te doen tegen mieren?

Wat te doen tegen mieren in de tuin of in uw huis?

Iedereen krijg er wel eens met mieren te maken. Op zich zorgen deze kleine beestjes in de tuin voor weinig hinder. Het kan echter wel vervelend als deze insecten in grote getale in uw tuin aanwezig zijn.

Nog vervelender wordt het echter wanneer deze beestjes uw huis binnen komen.

Wanneer dit ongedierte echter een plaag wordt, is het ten zeerste aan te raden om de professionele hulp in te schakelen van een ongediertebestrijder. Het heeft namelijk weinig zin om zelf te zitten knoeien met middeltjes die toch niet zo effectief zijn.

Op deze pagina geven we u meer informatie over wat te doen tegen mieren.

Soorten mieren

Mieren bestrijden begint steeds met het identificeren van de soort mier zodat ook kan worden nagegaan van waar ze komen en waar ze hun nest (zullen) maken e.d. Overal ter wereld komt u mieren tegen. Ze vormen een grote dierenklasse waarin zo’n 12 000 verschillende soorten mieren gekend zijn.

Vele mieren worden wegens hun rode kleur thuisgebracht onder de categorie ‘rode mieren’. Het is dus een algemene term voor heel wat verschillende soorten. Rode mieren komen vaak voor daar waar het vochtig is, zoals in het gazon of in de tuin.

In huis is de kans om deze mieren aan te treffen een beetje kleiner. Maar als u ze heeft, is het des te vervelender.

Vliegende mieren komen ook voor en dat vooral in bepaalde periodes van het jaar. Ze komen voor in grote aantallen en deze zwermen dan rond.

Het is van belang dat u weet met welke soort mieren u te maken heeft. Het is namelijk zo dat bepaalde mierensoorten gaan bijten wanneer hun voedsel en/of nest bedreigd wordt.

Om zulke beten te vermijden, kan u beroep doen op een expert die hier ervaring mee heeft.

Wat te doen tegen mieren in huis?

De favoriete plaats van mieren binnen een huis is de keuken. Ze vinden hier namelijk voedsel. Hoewel deze beestjes zelf geen noemenswaardige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, zijn we ze liever kwijt dan rijk.

Ze kunnen namelijk wel ons voedsel besmetten en onhygiënische situaties gaan veroorzaken.

Niemand vindt het fijn om mieren in huis te hebben, maar ‘wat te doen tegen mieren in huis’?

Er bestaan veel middeltjes om de mieren weg te houden of om ze te verdelgen, maar deze zijn niet allemaal even effectief.

Op de vraag ‘wat te doen tegen mieren in huis?’ bestaat er een pasklaar antwoord: schakel de hulp in van een ongediertebestrijder. Deze professional heeft niet alleen de knowhow maar gewoon alles in huis om tegen deze mierenplaag in te gaan.

Overgaan tot actie

Wanneer de eenvoudige trucjes tegen mieren niet helpen, schakelt u het beste een ongediertebestrijder in die weet wat te doen tegen mieren of een ware mierenplaag in huis. Zo zal dit ongedierte effectief aangepakt en bestreden worden.

Een mier in huis betekent vaak dat er nog meerdere mieren aanwezig zijn. Het is echter onmogelijk om deze één voor één te gaan uitschakelen en daarom moet deze verdelging gericht en effectief gebeuren.

De traditionele verdelgingsmiddelen uit de supermarkt zullen dus niet volstaan. Enkele voorbeelden hiervan zijn: mierenpoeder, mierenlokdoosjes, mierenspray en mierenkorrels.

De ongediertebestrijder gaat op zoek naar de oorzaak van het probleem en dat is het nest. En dat vergt wat werk aangezien mieren houden van vochtigere locaties.

Enkele voorbeelden hiervan zijn: een vloerbedekking, plafondbedekking of een lekkage in het dak. Om deze locaties mierenvrij (en soms ook schadevrij) te maken dient er soms dus eerst wat schade te worden aangebracht om vervolgens het ongedierte te kunnen uitschakelen.

Aangezien het niet makkelijk is om zo’n locatie op te sporen is het nodig om een expert in te schakelen. Deze weet namelijk waar hij moet gaan zoeken.

Wanneer het nest gevonden is, wordt het ingespoten met insecticide. Dit bestrijdingsmiddel weet wat te doen tegen mieren in huis en bevat bijvoorbeeld bifenthrin, permethrine of deltamethrin.

Wat te doen tegen mierenplagen buiten?

Iedereen krijgt al wel eens te maken met mieren in de tuin: bij het zonnebaden, aan uw voeten in het gras, tussen klinkers, etc. Het is verre van aangenaam en roept al snel de vraag op: ‘wat te doen tegen mieren in de tuin?’

Wel, om het meest effectieve resultaat te bekomen bij het bestrijden van mieren in de tuin doet u het beste beroep op een professionele ongediertebestrijder. Deze pakt namelijk de oorzaak van het probleem aan zodat het mierennest doeltreffen wordt verwijderd.

Wat te doen tegen mieren

Actie ondernemen

Wanneer u ontdekt dat er veel mieren op een en dezelfde plaats vertoeven, heeft u te maken met een mierennest. Het is echter niet altijd even makkelijk om de exacte positie van dit nest te bepalen en dat kan vergeleken worden met het zoeken van een speld in een hooiberg.

Om u deze moeite te besparen, kan u beroep doen op een ongediertebestrijder die perfect weet wat te doen tegen een of meerdere mierenplagen in de tuin.

Deze expert heeft ervaring in het lokaliseren van mierennesten en weet perfect hoe hij deze plagen moet bestrijden.

Nadat het mierennest gelokaliseerd is, wordt het ingespoten met een insecticide dat bifenthrin bevat. U zult zo geen last meer hebben van dit ongedierte.

Vraag direct een offerte aan en geniet van een huis/tuin zonder mierenplagen

Het is zonder enige twijfel duidelijk dat het bestrijden van mieren niet zo gemakkelijk is als het lijkt. De bestrijding van dit ongedierte vereist een veelvuldige, doelgerichte en professionele aanpak.

Nog belangrijker om weten is dat bij het bestrijden van de mieren het niet nodig is uw woning te verlaten. Een mierenbestrijder kan dit zeer effectief en vakkundig doen?

Meer weten over het bestrijden van mieren? Bel met het nummer hieronder, of vraag direct vrijblijvend een offerte aan voor bestrijding.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8504, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed